Feyenoord verslaat eenvoudig PEC Zwolle in De Kuip

Feyenoord won de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 5-0. De doelpunten van de Rotterdammers werden gescoord door Ayase Ueda, Luka Invanusec, Lutsharel Geertruida en tweevoudig invaller Santiago Giménez.

Voor de wedstrijd stonden Alireza Jahanbakhsh en Gernot Trauner in het middelpunt van de belangstelling en kregen beiden een boeket bloemen voor hun 100ste optreden in het Feyenoord-shirt. Direct na de aftrap werd de ploeg van Arne Slot gevaarlijk. PEC Zwolle-doelman Schendelaar moest de bal wegwerken na een kopbal van Dávid Hancko.

Na een slordige en rustige beginfase van beide ploegen wist Feyenoord voor rust tweemaal het net te vinden. Ayase Ueda, die Santiago Giménez op de bank hield, opende de score met een schot van dichtbij. De 2-0 viel ook vlak voor rust. Quinten Timber schoot hard op doel, maar de bal werd van richting veranderd door Luka Ivanusec en de Kroaat scoorde het tweede doelpunt van de middag.

In de tweede helft was Feyenoord opnieuw gevaarlijk. Bram van Polen moest in de eerste minuut van de tweede helft de bal van de lijn wegwerken op een uitdaging van Igor Paixão. In de 48e minuut kreeg de thuisploeg een penalty toegekend nadat Ueda opzettelijk werd neergehaald. De Japanner ging achter de bal staan, maar wist de tweede van de middag niet tot scoren te komen. PEC Zwolle-doelman Schendelaar ketste het schot van de Feyenoord-aanvaller af.

In de tweede helft van de tweede helft voerde Arne Slot diverse wissels door, waaronder Santiago Giménez. Feyenoord kreeg tijdens de wisselmomenten na tussenkomst van de VAR een strafschop toegekend vanwege een eerdere overtreding op Calvin Stengs. De Mexicaan Giménez mocht direct achter de bal staan ​​en schoot zijn 22e doelpunt van de competitie tegen de touwen.

Het middagkwartier kwam op naam van Lutsharel Geertruida. De Feyenoord-verdediger maakte de bal van dichtbij af na een hoekschop. Santiago Giménez scoorde in de 82e minuut het vijfde en laatste doelpunt van de wedstrijd toen hij na een fraaie actie hard in de hoek schoot. De laatste tien minuten van de wedstrijd stonden vooral in het teken van Het Legioen, dat werd toegezongen door coach Arne Slot en zijn assistent Sipke Hulshoff.

Feyenoord PEC Zwolle 5-0
Scoreverloop:
33′ 1-0 Uida
41′ 2-0 Ivanusec
67′ 3-0 Giménez (pen.)
80′ 4-0 Geertruida
82′ 5-0 Giménez

Feyenoord-opstelling: Bijlow; Geertruida, Beelen, Trauner (C), Hancko (65′ López); Zerrouki, Timber (65′ Van den Belt), Stengs (76′ Lingr); Paixão, Ueda (65′ Giménez), Ivanusec (57′ Jahanbakhsh).

Opstelling PEC Zwolle: verkrachter; Van Polen (C), Kersten, Van der Haar, Mac Nulty; El Azzouzi, Krastev; Velanas, Reijnders (62′ Van den Berg), Van der Water (77′ Vellios); Jij.