Ariston’80 verliest halve finale van Wilhelmus

Algemeen

DELFT – Gisteren speelde Ariston’80 op eigen veld de halve finale van de Halve Maan Cup tegen Wilhelmus. De Delftse studenten schakelden eerder dit toernooi al Vredenburch, Semper Altius en Lyra uit.

Het seizoen in de derde divisie B begon teleurstellend voor de studenten, met maar liefst drie nederlagen in de eerste drie wedstrijden. Gelukkig staat de ploeg van trainer Martin de Graaf, die onlangs bekendmaakte volgend seizoen ook in Delft aan de slag te gaan, weer midden op tafel.

Halve finales
Gisteravond stond op het programma van Ariston’80 de halve finale van de Halve Maan Cup, iets dat natuurlijk altijd een probleem is in een club. Beide teams begonnen met enige voorzichtigheid aan deze halve finale op het sportcentrum van de TU Delft, waardoor beide teams bij rust met een 0-0 stand naar de kleedkamer gingen. Na rust zochten beide ploegen naar meer aanval, wat resulteerde in twee snelle doelpunten. Kort na rust kwamen de Haagse bezoekers op een 0-1-voorsprong dankzij Noah Saridjoo, maar Thom Speld maakte er snel 1-1 van na een hoekschop van de thuisploeg. De wedstrijd was al begonnen en beide teams waren op zoek naar die felbegeerde laatste plek! Kort voor het laatste fluitsignaal had Wilhelmus een grote kans om te winnen, maar de paal redde de studenten. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar helaas pakten de bezoekers de overwinning dankzij een doelpunt van Finn Zwart in blessuretijd. Voor de Delftse studenten is het toernooi helaas alweer afgelopen, waardoor de aandacht zich volledig kan richten op het einde van de competitie. Wilhelmus speelt zaterdag 15 juni de finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen KMD en Duindorp. Deze wedstrijd wordt aanstaande dinsdag 7 mei gespeeld.