PEC Zwolle zorgt voor overleving na overwinning op Heracles Almelo

Voetbal

Zie de samenvatting van het PEC Zwolle-Heracles Almelo

PEC Zwolle verzekerde zich dankzij een 3-1-zege op Heracles Almelo van weer een jaar in de Eredivisie. De ploeg van coach Johnny Jansen heeft met nog drie wedstrijden te gaan tien punten meer dan de zestiende RKC Waalwijk.

Heracles is nog steeds niet helemaal over de degradatiezorgen heen. De Almelose club bezet de veertiende positie met 32 ​​punten, zeven punten meer dan RKC. Nummer zestien na 34 speelrondes moet meedoen aan de promotie/degradatie play-offs.

Classificatie eerste divisie

PEC en Heracles hadden na dertig speelrondes evenveel punten en deden ook in Zwolle niet voor elkaar onder. Lennart Thy opende de score na het stelen van de bal van Heracles-aanvoerder Justin Hoogma (1-0).

Kort daarna maakte de Zwolse aanvaller ook 2-0 na een feilloze voorzet van Silvester van der Water, maar Thy kreeg de bal niet goed en die ging over het doel.

Heracles begon na de goal van Zwolle beter te spelen en was dankzij Brian De Keersmaecker al dicht bij de gelijkmaker. Zwolse doelman Jasper Schendelaar bleef echter kalm tegen De Keersmaecker en hield een tijdje de nul.

Heracles-coach Van de Looi teleurgesteld: ‘Vandaag waren we onherkenbaar’

Maar in de laatste seconden van de blessuretijd van de eerste helft werd Schendelaar uitgespeeld. Marko Vejinovic kreeg de bal voor zijn voeten na een hoekschop. Hij aarzelde niet, schoot hard en scoorde zijn eerste Premier League-doelpunt in negen jaar.

Van der Water scoort tegen zijn oude club

Na rust had Zwolle de leiding van de wedstrijd, maar het was wachten tot de 69e minuut voordat de dominantie een nieuw voordeel werd. Van der Water was tegen zijn oude club trefzeker van dichtbij (2-1).

Toen hing het derde doelpunt van de thuisploeg in de lucht. PEC-trendsetter Younes Namli kwam dichtbij, maar zijn schot raakte de paal. In de extra tijd werd het dankzij Filip Krastev 3-1.