PEC Zwolle versloeg op overtuigende wijze Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft de grens van 35 punten bereikt. Op eigen veld werd Heracles Almelo, dat voor de wedstrijd evenveel punten had, met 3-1 van het veld gestuurd. Die overwinning kwam tot stand dankzij doelpunten van Lennart Thy, Silvester van der Water en Filip Krastev.

Je verbreekt de betovering

PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd tegen de provinciale ploeggenoten uit Almelo. Lennart Thy scoorde in de zestiende minuut het eerste doelpunt. Hij versloeg Justin Hoogma en sloeg de bal vervolgens hard met zijn chocoladebeen: 1-0. Destijds waren de mannen van Johnny Jansen de dominante partij. Thy, Silvester van der Water en Anselmo García Mac Nulty kregen kansen om de score verder op te voeren, maar de pogingen gingen over of Heracles-doelman Michael Brouwer stond op de goede plek om te redden. In het midden hing een mooi spandoek voor Thomas Lam en zijn familie, die de oprechte steun kregen van de Zwolse fans.

In de slotfase van de eerste helft zette Heracles meer druk. Eerst was het Sem Scheperman, wiens poging slim onschadelijk werd gemaakt door Jasper Schendelaar. Teleurstelling was er in de blessuretijd, toen Marko Vejinovic uit een corner op de goede plek stond om de gelijkmaker te scoren. Direct daarna klonk het sein voor pauze.

Namli steelt de show

Ondanks de 1-1 nederlaag verliet PEC veilig de kleedkamer. Hoogtepunt van het eerste kwartier na rust was een prachtige solo van Younes Namli, die een à drie tegenstanders van zijn eigen helft versloeg. De aanval had in een doelpunt moeten resulteren, maar dat gebeurde helaas niet. Kort daarna was het een succes. Een roterend centrum dat García Mac Nulty heel goed uitbreidde met zijn hoofd. Daarna was het voor Silvester van der Water heel makkelijk om zijn eerste doelpunt te maken voor Zwolle: 2-1.

In de slotfase bleven de inwoners van Zwolle vrij gemakkelijk overeind, mede dankzij de vocale steun van de Zwolse fans in het MAC3PARK stadion. Hierdoor kon Filip Krastev in blessuretijd eindelijk de wedstrijd beslissen met de stand 3-1.

Aanstaande zondag 5 mei gaat PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord. Hij doet het zonder Lam en Namli, die hun vijfde gele kaart en dus een wedstrijdschorsing kregen.

PEC Zwolle – Heracles Almelo 3-1 (1-1).

Openbaar: 13.857

Scheidsrechter: Gözübüyük

Gele kaarten: Namli, Krastev, Lam (PEC Zwolle), De Keersmaecker, Hrustic, Bruns (Heracles Almelo)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi (89. Van der Haar), Krastev, Velanas (65. Reijnders), Namli, Thy, Van der Water (79. Velios)

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Limbombe (67. Engels), Hornkamp, ​​De Keersmaecker, Vejinovic (79. Sankoh), Bakklop, Hrustic, Hoogma, Oppegârd, Leerdam, Scheperman (67. Bruns)