In beeld: Zwolse dameshockey eind volgende maand op koers voor de derde plaats

De Zwolse hockeyers zijn nu al zeker van het behouden van hun plek in de transitiecategorie. Om het einde van het seizoen spannend te houden, is hun doel om als derde te eindigen. Zondag faalden de dames op eigen veld tegen Houten, een ploeg die in de lagere delen van het klassement staat. De blauwvingers werden met 1-2 verslagen en moeten voorlopig genoegen nemen met de vierde plaats.

HC Zwolle kwam kort na het openingsfluit op een 0-1 achterstand te staan. Dameshockey kon de tegenstander niet onder druk zetten. In de eerste helft werden er nauwelijks kansen gecreëerd. In de tweede helft leek het iets beter te gaan, maar de Zwolse ploeg kwam niet tot scoren. Slechts acht minuten voor tijd ging de bal dankzij Sophie Locht in het doel van Houten.

Houten deed er alles aan om met minimaal één punt naar huis te gaan. Achterin was alles volledig dicht om te voorkomen dat Zwolle opnieuw zou scoren. “Het was niet vandaag. We kwamen er niet doorheen”, zegt HCZ-aanvoerder Megan de Gunst. “De schoten gingen naast, over en richting de doelman.” Houten had meer geluk en scoorde in de slotminuten met een lang doelpunt: 1-2.

Een gelukkig einde van de competitie
“Zondag gaan we in de Gooische het beste van onszelf geven”, zegt De Gunst. Een stoere rivaal, de nummer twee van het klassement heeft tien punten voorsprong op Cartouche. De Leidschendamse hockeyers staan ​​nu derde, met één punt voorsprong op HC Zwolle. Een week later spelen de bluefingers tegen HOD, een team uit de middenklasse.

Cartouche speelt zondag tegen het gedegradeerde AMVJ en een week later tegen topklasse Schaerweijde. Het ziet er dan ook naar uit dat de laatste competitieve wedstrijd van het seizoen op 26 mei een spannende strijd om de derde plaats zal worden. HC Zwolle neemt het dan in Leidschendam op tegen Cartouche. Dat beseft ook De Gunst: “Het is belangrijk om de komende drie weken de krachten te bundelen om ervoor te zorgen dat dit goed afloopt!”