Heracles Almelo houdt na zijn bezoek aan Zwolle een kater over

Een warme lentezon, lijnen die net zijn gemarkeerd met krijt en voetbalschoenen die net zijn ontdaan van de lak. Alle ingrediënten waren aanwezig om samen met de 500 meegereisde Herac-ploeg op zoek te gaan naar de overwinning tegen PEC Zwolle. Maar aan het begin van het spel was niets minder waar. PEC Zwolle kreeg de beste kansen op het eerste doelpunt. Vooral door de snelle tegenaanval was de thuisploeg gevaarlijk.

Na een kwartier voetbal viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Lennart Thy zette de thuisploeg op voorsprong nadat hij de bal van Justin Hoogma had gestolen en Michael Brouwer kansloos liet met een krachtig schot van dichtbij. Heracles Almelo moest hem achtervolgen en de ploeg van Erwin van de Looi kwam steeds meer in het spel. In het eerste bedrijf waren de kansen gering. De Almeloërs kregen dankzij Sem Scheperman de kans de stand gelijk te trekken, maar de Holtenaar kon zijn poging niet genoeg kracht geven.

Vlak voor rust leek Brian de Keersmaecker richting de gelijkmaker te gaan, maar doelman Schendelaar kon zijn schot tegenhouden. Enkele ogenblikken later was het een succes. In de extra tijd van de eerste helft belandde een Almelo-corner gevaarlijk voor het Zwolse doel, waarna Marko Vejinovic via Justin Hoogma de bal voor zijn voeten kreeg en van dichtbij afrondde: 1-1.

Kater

Beide ploegen begonnen onveranderd aan de tweede helft in de stad Peperbus. Heracles Almelo bleef zoeken naar de opening om een ​​van de aanvallers te introduceren, maar moest wel alert zijn op de snelle opkomst van PEC Zwolle.

Na een kleine 70 minuten kwam PEC Zwolle weer op voorsprong. Dit keer was het Silvester van der Water die het doelpunt maakte en zijn oude club pijn deed. Jizz Hornkamp kon de voorsprong van Zwolle snel uitwissen op aangeven van Mario Engels, maar de aanvaller schoot nipt naast het doel van Schendelaar.

Filip Krastev maakte in blessuretijd de wedstrijd af door 3-1 te scoren. Daarna keerde Heracles Almelo met een flinke kater terug naar Almelo.

PEC-Zwolle – Heracles Almelo: 0-0

42. Brym (1-0)
48. Hoogma (1-1)
73. Hoornkamp (1-2)
90+3. Krastev (2-2)

Gele kaarten: Namli, Krastev, Lam, De Keersmaecker, Bruns, Hrustic