Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend stonden er veel interessante wedstrijden op het programma van onze regio. Zo stond Vitesse Delft in Berkel en Rodenrijs tegenover Berkel en speelde SEP een belangrijke thuiswedstrijd tegen Maasdijk. Zondag speelde Den Hoorn een echte kraker tegen degradatie tegen TAC’90.

Vitesse Delft verloor vorige week op eigen terrein met 2-3 van HBSS en wist in Berkel en Rodenrijs echt drie punten te pakken. Hun rivaal Berkel won vorige week overigens maar liefst met 7-2 van Hillegersberg en komt daardoor met een heel ander gevoel in deze wedstrijd. In de eerste minuten stond Vitesse even onder druk, maar uiteindelijk wisten de bezoekers de wedstrijd om te draaien. Ondanks enkele goede kansen leken er in de eerste helft geen doelpunten meer te vallen, totdat Duncan Sjerp vlak voor rust de 0-1 uit een corner scoorde. Na rust zocht Berkel naar de 1-1 en waren beide ploegen agressiever. Dit resulteerde in meerdere gele kaarten en uiteindelijk een penalty voor de thuisploeg. Dit schot was overtuigend, waarmee Berkel de stand opnieuw in evenwicht bracht. In de slotfase volgden nog enkele kansen, maar doelpunten bleven uit. Dankzij dit gelijkspel blijft Vitesse op de twaalfde plaats staan, terwijl Berkel tiende staat.

SEPT
Het SEP van coach Marcel de Letter won vorige week de uitwedstrijd tegen Deltasport met 1-2 en hoopt deze overwinning tegen Maasdijk op eigen veld voort te zetten. De Westlanders staan ​​tweede en boekten vorige week hun vierde overwinning op rij tegen DHL. De eerste kans ging naar SEP, maar de poging van Marco van Blitterswijk mislukte. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam van de andere kant, toen Maasdijk er via Robin van der Ende 0-1 van maakte. In de eerste helft kreeg de thuisploeg een goede kans op de gelijkmaker, maar voor rust bleef de stand 0-1. In de tweede helft was SEP niet gevaarlijk genoeg en probeerde Maasdijk de voorsprong vast te houden. Dat werkte en zorgde ervoor dat Maasdijk de drie punten mee kon nemen naar het Westland. De laatste twee wedstrijden zullen voor SEP cruciaal zijn in de strijd tegen degradatie.

Hoorn
Zondag stond in het Haagse Den Hoorn de belangrijke uitwedstrijd tegen TAC’90 op het programma. Den Hoorn verloor vorige week thuis met 0-3 van koploper Forum Sport, terwijl TAC’90 op eigen veld gelijk speelde tegen LFC. Voor deze wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen slechts twee punten, wat de belangen duidelijk maakte. In de eerste helft creëerden beide ploegen niet veel kansen, waardoor de stand bij rust op 0-0 eindigde. Na rust voerden beide ploegen het tempo op en na een minuut of tien kwam de thuisploeg dankzij Mohamed el Osrouti op een 1-0 voorsprong. Pas in de slotfase kon Den Hoorn zich herstellen en de wedstrijd leek dankzij een doelpunt van Felix Nijman in een gelijkspel te eindigen, maar in blessuretijd scoorde Mohamed el Osrouti opnieuw drie punten voor de thuisploeg. Door deze nederlaag keert Den Hoorn terug naar de twaalfde plaats en moet zich nu veel zorgen maken.