HV Toernooi – Damesbeker: DSVP bereikt de finale ten koste van Forum Sport

De finalisten voor het damestoernooi zijn bekend. Eerder bereikte RKAVV de finale dankzij een overwinning op DSO. Maandagavond schakelde DSVP Forum Sport verrassend met grote cijfers uit. De club van Pijnacker kan nu op 15 juni ook optreden in het stadion van FC ‘s-Gravenzande.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Sander de Hollander

DSVP kwam in de elfde minuut op voorsprong op eigen helft. Marita Roeten werd op beruchte wijze binnen de lijnen uitgeschakeld door Forum Sport-doelman Dominique van der Meulen. Scheidsrechter Nino Guergouri signaleerde de penalty en Nienke Roos scoorde vanaf de stip: 1-0.

Een halfuur later zag een speler van Forum Sport haar weddenschap over de lat gaan. Kort voor rust scoorde DSVP twee doelpunten in drie minuten. Een voorzet van Gina Toussaint vanaf de naamlijn werd binnengekopt door Roeten. Gina Toussaint maakte er 3-0 van na een pass van Romy Bruins.

Na de herstart ging Forum Sport duidelijk op zoek naar doelpunten. Ginger Wouters schoof een voorzet vanaf de basislijn net naast het doel. Tien minuten na rust dachten de Voorburgse vrouwen te gaan scoren, maar ondanks veel protest werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later stond het 3-1. Na een actie voor het doel kon Taria Doornkamp de bal scoren.

De wedstrijd werd in de 67e minuut beslist. Een vrije trap vanaf ongeveer 25 meter van Romy Bruins ging over de barrière en rechtstreeks in het doel. Bij een 4-1-achterstand bleef Forum Sport de aanval zoeken, maar kreeg in de verdediging ruimte in handen. Ondanks talloze aanvallen hoefde DSVP-doelman Claudia van der Helm niet verder te vissen en bleef de stand 4-1.