Zondagvoetbal: Voorschoten’97 nipt verslagen, RKDEO-vrouwen maakten er het beste van

Na een matige eerste helft kende Voorschoten’97 een goede tweede helft tegen Onze Gezellen. Uiteindelijk was het niet genoeg om een ​​punt te pakken. De RKDEO-vrouwen wisten in de tweede helft afstand te nemen van rivaal Kampong in Utrecht en behaalden een klinkende overwinning. Stier had weinig eer in de wedstrijd tegen Football Factory.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse C (zo)

Onze collega’s – Voorschoten’97

In Haarlem presteerde Voorschoten’97 in de eerste helft niet goed en ging met een 1-0 achterstand de rust in. Onze Companions kregen een strafschop en misten vanaf elf meter niet. Volgens Voorschoten’97-coach Denis Luhulima vond de overtreding plaats buiten het strafschopgebied, maar besliste de scheidsrechter anders. Een kwartier na de doelpuntenwissel maakte David Rebergen er 1-1 van. Voorschoten’97 maakte enkele conversies, maar kreeg daarna twee doelpunten tegen. Rebergen bracht de bezoekers met hun tweede doelpunt weer in de wedstrijd: 3-2. Voorschoten’97 kreeg nog grote kansen. Twee keer werd de paal geraakt en andere kansen kwamen in handen van de Haarlemse doelman. De stand was 3-2.

Dames 3e klasse B

Kampong VR – RKDEO VR

De teams waren gelijk in de eerste helft en gingen de rust in zonder een doelpunt te scoren. Na de doelpuntenwissel kwam de thuisclub uit Utrecht op voorsprong, maar RKDEO herstelde zich goed. Britt van der Plank (foto) Hij maakte gelijk en daarna scoorde Jeanine Kloots de 1-2. Na het tweede doelpunt van Van der Plank maakte Diana Nepomuceno er 1-4 van. RKDEO heeft toegang tot de play-offs als ze de derde helft winnen.

Stier – Voetbalfabriek

De topvoetbalfabriek toonde geen genade voor de Stier in het sportcentrum van de TU Delft. De Leidse studenten versloegen hun Delftse collega’s met maar liefst 1-7.