WTOC verliest in een aantrekkelijke wedstrijd van ONB

WTOC verliest van ONB in ​​aantrekkelijke wedstrijd · Foto('s): Jantsje Wiersma

Jantsje Wiersma

Zondag 21 april 2024

DRACHTEN – ONB krijgt in de 1e minuut meteen een grote kans om de score te openen. Na een lange bal van achteren ontsnapt de laatste man Berend Jan Prins en kan de ONB-aanvaller slechts dichtbij doelman Geoffrie Hoiting komen.

Hij heeft zijn blik nog niet gefocust en schiet de bal naast. WTOC valt aan en creëert in de 5e minuut een goede kans. Nyckele Smeding komt vanaf rechts binnen en schiet met de linkervoet richting de korte hoek, maar de doelman redt. Een minuut later scoorde ONB. Extreemlinks wordt niet aangesproken door de WTO-verdedigers en steekt zijn rechtse collega neer. Doelman Hoiting komt goed uit de hoek, maar via de bal krijgt de speler van ONB de bal en kan hij makkelijk de 1-0 binnenschuiven. Het OMC komt weer recht en weet in 3 minuten weer op hetzelfde niveau terug te komen. Na meegespeeld te hebben bij de ONB-defensie weet Wiebe Smid de bal door te geven naar Nyckele Smeding. Hij legt de bal vanaf de rechtervleugel op het hoofd van Jilles Bosma, die de bal feilloos tegen de touwen kopt en er 1-1 van maakt.

In de 1e helft blijft het tempo hoog en gaat het spel heen en weer. In de 17e minuut kreeg ONB in ​​de 16e minuut een vrije trapmogelijkheid, na een van richting veranderd bal, maar de bal ging net over het doel. Een paar minuten later weet ONB door een goede combinatie een nieuwe kans te creëren, maar doelman Hoiting staat goed gepositioneerd. Na 25 minuten komt WTOC op een lichte voorsprong in de wedstrijd en krijgt meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na een hoekschop van Roel Nicolai die iedereen miste, maakte Jaap de Bruin zich klaar om de verre paal te raken, maar de bal werd van de lijn gehaald. In de 32e minuut stuurde Nyckele Smeding Jaap de Bruin na een goede tegenaanval op pad. Hij heeft te veel tijd nodig, dus ONB’s laatste man kan de dag redden. WTOC is in de 37e minuut opnieuw gevaarlijk bij een corner, na wederom een ​​gesloten corner van Roel Nicolai is het Nyckele Smeding die de bal tegen de onderkant van de lat kopt. Jaap de Bruin lijkt te kunnen profiteren van de rebound, maar schiet hem in het zijnet.

Meteen een minuut later krijgt ONB een grote kans. Na een tackle van Daniel Rekker valt de bal net op het moment dat hij rent in de voeten van de rechtsbuiten. Het passeert recht vanuit een moeilijke hoek. In de 42e minuut kreeg ONB opnieuw een goede tegenkans. Arend Castelein komt eruit, maar arriveert wat laat en de linksbuiten komt vanaf de linkerkant binnen. Hij laat de bal liggen, maar de spits schiet direct op doelman Hoiting. Kort voor rust kreeg Roel Nicolai een goede kans op de rand van de 16e, maar zijn schot miste de nodige kracht. Bij 1-1 gaan we de rust in.

WTOC begint de tweede helft met een dubbele wissel. Taede van der Ploeg en Oane Jacob Nauta vervangen Jaap de Bruin en Daniel Rekker. De intensiteit die beide ploegen in de 1e helft lieten zien, kwam in de 2e helft niet tot uiting. Beide ploegen slagen er niet in goede aanvallen uit te voeren en het ontbreekt beide ploegen aan ritme en er gebeurt vrijwel niets in het eerste kwartier van de tweede helft. ONB komt in de 62e minuut uit het niets op voorsprong. Na een geblokte voorzet vanaf rechts valt de bal plotseling voor de voeten van de rechtsbuiten van ONB. Hij aarzelt niet en schiet vanaf zo’n 20 meter feilloos in de benedenhoek om er 2-1 van te maken. WTOC zoekt direct naar de gelijkmaker en krijgt in de 69e minuut een kans via Jilles Bosma, maar haar volley gaat net over het doel. De WTO probeert steeds vaker aan te vallen en moet nauwlettend letten op de tegenaanvallen van de ONB.

In de 76e minuut kreeg WTOC de kans op een gelijkspel. Nyckele Smeding neemt een hoekschop vanaf links en het is Jilles Bosma die de bal via de grond bij de eerste paal richting doel kopt. Maar opnieuw wordt de bal van de doellijn gehaald. ONB lijkt de wedstrijd in de 80e minuut te beslissen. Na een lange inworp wordt de bal gekopt door een ONB-speler. Niemand in de WTOC-verdediging en een ONB-vervanger kunnen de bal raken om er 3-1 van te maken. Het WTOC speelt alles of niets en Simen Jelle Kampen en Sjoerd Jan Dijkstra komen in de plaats van Arend Castelein en Jelke Bijlstra. In de 86e minuut kreeg Simen Jelle Kampen een goede kans op de gelijkmaker na een goede pass van Nyckele Smeding, maar zijn schot ging naast. Zo eindigt deze aantrekkelijke wedstrijd met een 3-1 voor ONB, dat wat effectiever afrondde. De komende twee weken wordt er niet gevoetbald in de vijfde klasse C.

Het WTOC hervat de competitie op 11 mei met de belangrijke uitwedstrijd tegen Donkerbroek.

Auteur: RTV NOF Uitgeverij/Jantsje Wiersma

Heeft u nieuws of opmerkingen? Stuur een WhatsApp naar de redactie.