Op foto’s: PEC Zwolle Damesmaat te groot voor Telstar

PEC Zwolle Vrouwen versloeg Telstar zaterdag met 2-0. Ondanks de nederlaag mag de ploeg van Velsen-IJmuiden, die de voorlaatste plek in de Eredivisie bezet, tevreden zijn dat ze geen doelpunten meer hebben gekregen. Door de overwinning blijft PEC Zwolle een goede nummer twee op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal.

Zoë Zuidberg had amper vier minuten nodig om de Blue Fingers op een 1-0 voorsprong te zetten. Kort daarna profiteerde de Telstar-doelman nipt van een kopbal van Sophie van Vugt. De 17-jarige tekende woensdag haar eerste contract bij PEC Zwolle. Vorig seizoen maakte ze op 16-jarige leeftijd haar debuut van Jong PEC Zwolle Vrouwen in het sterkste damesteam van de Zwolse Eredivisie.

Daarna kreeg Zuidberg nog een kans om de voorsprong te verdubbelen. Zijn schot ging via de andere kant van de doelpaal. Na een kwartier scoorde Britt Udink, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. PEC Zwolle gaf niet op en bleef zonder succes op Telstar mikken. Het schot van Bob van Egmond stuiterde op de lat en de doelman van Telstar stond Zuidberg en Van Egmond in de weg.

Pas in de tweede helft, in de 64e minuut, maakte Van Vugt er 2-0 van. In de laatste minuut kreeg Telstar nog een goede kans op een doelpunt, maar die benutten zij niet.

Op woensdag 1 mei speelt PEC Zwolle Vrouwen een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Tien dagen later wordt op Zwolse bodem de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Fortuna Sittard is dan de tegenstander.