Delftse dribbels: 1 van 9

Berkel-Vitesse Delft (1-1) 2e klasse D

Een wedstrijd met twee kanten en dat had veel te maken met de harde wind die langs het veld waaide. Met deze weersondersteuning domineerde Vitesse het grootste deel van de eerste helft en creëerde een aantal goede kansen, waarvan er één vlak voor rust werd benut toen Duncan Sjerp uit een corner binnenkopte: 0-1.

In de tweede helft ging het windvoordeel naar Berkel, die meteen op zoek ging naar de gelijkmaker. De 1-1 kwam uit een strafschop, gepleegd na een valpartij van Berkelse in de omgeving van Vitesse. De zwaarbevochten Delftenaren ontsnapten ternauwernood aan een nederlaag toen Berkel drie minuten voor tijd de lat kopte.

Concordia-Wilhelmus (2-3) 3e klasse B

In de wedstrijd tegen de Voorburgse ploeg kwam Concordia tweemaal op voorsprong dankzij doelpunten van Benjamin Groen en Rens Sandell. Maar net zo vaak wist Wilhelmus de score gelijk te trekken en de druk zodanig op te voeren dat Concordia uiteindelijk bezweek door individuele fouten: 2-3.

Full Speed-Duindorp SV (2-2 stopgezet) 3e klasse B

Een apocalyptisch scenario leek zich snel te ontvouwen voor Full Speed, want Duindorp kwam in de eerste helft op een 0-2-voorsprong, maar de Delftenaren toonden veerkracht en kwamen nog voor rust weer in de wedstrijd door een doelpunt van George Thoen. Nog vrolijker werd het toen Brian Koster er zelfs 2-2 van maakte op het scorebord en Full Speed ​​in een trucje begon te geloven. Zo ver kwam hij echter niet. Het ging mis toen Duindorp een speler wilde vervangen terwijl alle wisselmogelijkheden al waren benut, de irritatie hierover nam toe en de scheidsrechter legde het spel stil. Te midden van de commotie kreeg ook een Haagse speler een rode kaart.

SEP-Maasdijk (0-1) 4e klasse D

Ook in het beeld van de wedstrijd op sportcentrum Tanthof-Zuid speelde de wind een belangrijke rol. Met de wind mee ging de eerste kans naar SEP (Marco van Blitterswijk), maar het doelpunt kwam van de andere kant: 0-1. Kort daarna liet Didier van Geenen een grote kans op de gelijkmaker onbenut, waarna Maasdijk de wedstrijd in de tweede helft met het voordeel van de wind en de lange bal uitspeelde. Het ontbrak de SEP niet aan vechtlust, maar echt gevaarlijk kon het team niet meer worden.

FC Zoetermeer-DHL (4-2) 4e divisie D

In een leuke eerste helft ging DHL voortvarend van start met een prachtig doelpunt van Sem Brinkers (0-1). De thuisploeg had daarna het beste deel van de wedstrijd, kwam gelijk en kwam daarna op voorsprong, maar DHL bleef gevaarlijk met snelle aanvallen en het was opnieuw Sem Brinkers die er bij rust 2-2 van maakte met een doelpunt. Na de pauze bleef Zoetermeer het speelpatroon bepalen zonder al te veel kansen te creëren. De koploper bleek echter tweemaal dodelijk in de weinige kansen die er waren, waardoor de ploeg van Tayyab Chaudhry ondanks goed spel genoegen moest nemen met een 4-2 nederlaag.