STEVO Geesteren verslaat Sparta Enschede met 4-2 thuiszege

In een spannende wedstrijd tussen STEVO en Sparta Enschede zegevierde STEVO uiteindelijk met 4-2. De wedstrijd begon met een vroege voorsprong voor STEVO, toen Joes Masselink in de 5e minuut het net vond nadat een voorzet onaangeroerd bleef en bij de tweede paal belandde. Een voorzet van Mick Velthuis voegde stijl toe aan het doelpunt en bezorgde de gastheren de voorsprong.

Sparta Enschede liet echter zien dat ze niet van plan waren op te geven. In een indrukwekkende aanval schoot een Spartaan een kanonskogel richting doel, waar Bas Beernink geen reactie op had. Hierdoor was de stand al snel weer gelijk: 1-1.

STEVO liet zich echter niet ontmoedigen en ging op zoek naar een nieuwe aanwijzing. Dat kwam in de vorm van een doelpunt van Mick Velthuis, die een lage voorzet van Joes Masselink op de doellijn wist binnen te tikken. STEVO had echter geluk toen het schot van Sparta op de paal belandde.

Beide teams bleven vechten voor de overwinning, waarbij Sparta vooral aanvallende druk uitoefende. Een vrije trap van Sparta werd knap gepareerd door Bas Beernink, maar de gelijkspel kon niet meer vermeden worden. Uitslag tijdens de rust: 2-2.

Tweede helft

Na de pauze bleef de wedstrijd intens, waarbij Sparta op zoek ging naar het voordeel, maar STEVO verzette zich. In de 74e minuut wist Mick Velthuis zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren, waardoor STEVO opnieuw op 3-2 voorsprong kwam.

De spanning bleef tot het einde, maar uiteindelijk was het STEVO die de overhand had. In de extra tijd, in de 96e minuut, scoorde Thomas Steggink de 4-2, waarmee STEVO de overwinning veiligstelde. Een welverdiende overwinning voor STEVO, die Sparta Enschede met 4-2 versloeg.