Eerste klasse C: VELO verslaat RKDEO

Op een slecht veld, opnieuw vol witte en gele bloemen, streden de lokale VELO (vijfde plaats) en RKDEO (zesde plaats) om de punten die beide teams nog nodig hebben. VELO en RKDEO hebben hetzelfde aantal punten (28 in 20 wedstrijden), een vrijwel gelijk doelsaldo en ook hetzelfde aantal overwinningen (6), gelijke spelen (10) en verliespartijen (4). De stand was 1-1, maar dit keer won VELO met een knappe 4-1 overwinning.

Tekst: Luis de Carta | Foto’s: Sander de Nederlander

De harde wind langs het veld zorgde voor veel foutieve passes. Na bijna tien minuten kreeg VELO een mooie mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Joey Kouters kreeg, met assist van Ryan Korsuize, de bal niet onder controle om effectief af te ronden. Een minuut later een grote kans voor Jazz Vermeer van RKDEO, maar zijn eerste poging werd gestopt door doelman Deniz Pamuk en in tweede instantie werd de poging door Bas van Dommelen in corner omgezet.

De wedstrijd ging heen en weer met doelpogingen voor VELO van Rens de Vries, Rick Das, Lars de Jong en Joey Kouters en bij RKDEO via Sven van Noppen, maar succes bleef uit. In de 38e minuut kwam er beweging op het scorebord bij het eerste doelpunt van Lars de Jong, die flink afweek van zijn rivaal en de bal aan de binnenkant van de paal in de verre hoek in het doel zag verdwijnen: 1-0. Tot aan de rust waren er geen wijzigingen in deze score.

Aan het begin van de tweede helft waren er van beide kanten nog pogingen op doel, maar Olaf Kramer (RKDEO) en Joey Kouters (VELO) slaagden er niet in de finish te halen. In de 55e minuut waren er blije gezichten onder de gasten toen Jacky Doorschodt na een voorzet van Tomás Prieto met een strakke kopbal de stand gelijk maakte: 1-1. Dit gelijkspel was van korte duur, want in de 62e minuut profiteerde VELO opnieuw via Rens de Vries, die een voorzet van Lars de Jong wist om te zetten: 2-1.

Aan beide kanten werden de nodige nieuwe krachten ingezet waarbij VELO Mart Dubbeld, Erik Letsch, Emiel Rours en Sietse Fidom in de plaats kwamen van Bas van Dommelen, Joey Kouters, Vince van Egmond en Irshan Jagbandhan. Mart Dubbeld zag zijn kopbal afketsen op een voorzet van de actieve Lars de Jong en VELO-doelman Deniz Pamuk zorgde voor een uitdaging van RKDEO-aanvaller Sven van Noppen.

Met deze stand van 2-1 leek de wedstrijd te eindigen, maar in de laatste tien minuten wist VELO nog tweemaal te scoren. Op assist van Lars de Jong maakte Rens de Vries er met zijn tweede doelpunt 3-1 van en Emiel Rours verraste RKDEO-doelman Huub Koning met een afstandsschot en bepaalde zo de eindstand op 4-1.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ebink, die een goede wedstrijd floot, kan VELO wat rustiger ademhalen met deze overwinning en zal RKDEO alsnog punten moeten bijleggen om volgend seizoen in de eerste divisie te staan.

Aanstaande zaterdag 27 april, Koningsdag, is er geen competitie. Zaterdag 4 mei gaat VELO, gestegen naar de derde plaats, op bezoek bij SV Nootdorp, dat na een dramatische start een opmerkelijke wederopstanding aan het maken is. Ondanks de ruime nederlaag tegen LFC staat SV Nootdorp in de tweede helft nog steeds aan de leiding. VELO behaalde thuis een mooie 4-0 overwinning, maar zo makkelijk zal het deze wedstrijd zeker niet worden.