4e divisie D: DHL-coach Chaudhry na nederlaag: “Een flatterende nederlaag”

Even zag het er naar uit dat DHL tegen de plaatselijke FC een plons zou maken in het Zoetermeerse leeuwenkuil. Ze kwamen brutaal op een 0-1-voorsprong en kwamen na 2-1 terug tot 2-2, maar moesten in de tweede helft toch verliezen van de thuisploeg die nog één overwinning nodig heeft om het kampioenschap te vieren. SEP-coach Marcel de Letter had vooral kritiek op de scheidsrechter na de 0-1-nederlaag tegen Maasdijk.

Tekst: Peter Petit | Foto’s Franca Dobbe, Sabine van Oosten en Robert Bakker

SEP-Maasdijk

Minimaal mogelijke overwinning voor Maasdijk, 0-1, met een doelpunt gesigneerd door Robin van der Ende. Het was de thuisploeg die met de wind startte. Doelendief Marco van Blitterswijk richtte in de derde minuut in zijn eentje de doelman van Maasdijk op, maar het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de andere kant.

Uit het niets scoorde voormalig Excelsior Maassluis-speler Robin van der Ende de 0-1. In dezelfde minuut scoorde Didier van Geenen de 1-1, maar de Maasdijk-doelman voorkwam het ergste. De gasten zaten in een fauteuil en vonden het prima. (Foto’s boven en onder: Franca Dobbe)

In de tweede helft speelde Maasdijk met de wind en maakte veel gebruik van de lange bal. De SEP probeerde van alles, maar ondernam geen gevaarlijke acties meer. Veel strijd en volgens SEP-coach Marcel de Letter een scheidsrechter die de hele wedstrijd floot. Uit Brief: “De tweede helft was nooit meer een wedstrijd.” (Foto’s onder: Sabine van Oosten).

FC Zoetermeer – DHL

Binnen een minuut scoorde DHL via Sem Brinkers een fantastisch doelpunt. Na zijn schot werd de bal door de wind ‘gevangen’ en vloog vervolgens richting doel: 0-1. De thuisploeg stond dus vanaf het begin op achterstand, maar het was de ploeg die het spel met de bal dicteerde en bepaalde.

DHL was erg gevaarlijk vanwege de snelle balies. Na 25 minuten was het Florian Bus die er 1-1 van maakte na een hoekschop van Brandon Zigo Tichem. Tien minuten later scoorde Djamil El Messaoudi de 2-1. Direct daarna scoorde DHL 2-2, eveneens met de voet van Sem Brinkers, die voor de rust zorgde. (Foto’s: Robert Bakker)

Na rust besliste FC Zoetermeer grotendeels het duel, maar de grote kansen bleven nog uit. Na zestig minuten was het aanvaller Roald Houterman die met een voorzet van Brandon Zigo Tichem de stand op 3-2 kopte. Tien minuten voor tijd maakte dezelfde tandem er 4-2 van. Tayyab Chaudhry, hoofdtrainer van DHL: “Een flatterend resultaat, we verdienden meer in deze leuke wedstrijd met twee voetbalploegen. De eerste helft was van ons, maar FC Zoetermeer benutte de kansen beter.”