2e klasse D: Vitesse Delft en CVV Berkel blijven in evenwicht

Beide teams wilden op geen enkele manier verliezen om de zorgen over degradatie te vergroten. Door de loting zijn de problemen nog niet voorbij en staan ​​er nog spannende weken te wachten.

Tekst: Arjen van der Heijden | Foto’s: Moshe Amsalem

De wind had een grote invloed op het spel. Berkel zat in de eerste helft tegen de harde wind, waardoor Vitesse Delft de overhand kreeg. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Scheidsrechter Kenneth Debipersad was druk bezig om alles in orde te houden. Er waren veel overtredingen, veel gele kaarten en veel irritaties. Dit alles zorgde voor een spannende, maar niet al te beste wedstrijd.

Vitesse Delft begon met Pepijn Snel centraal achterin, bij afwezigheid van de geschorste Sjoerd van der Kolk. Kenneth Duah speelde naast hem. De verdediging maakte een solide indruk. Berkel zette de bezoekers in de eerste minuten flink onder druk, combineerde snel en ging sterk de duels in. Dat leidde in de vierde minuut tot een schot van Nino Jonkman, maar Vitesse Delft-doelman Sven Bekking redde knap.

Vitesse Delft herstelde zich en was niet meer in te halen door de ploeg van Berkel. Pepijn Snel kreeg in de tiende minuut een grote kans, maar de bal ging naast. Berkel had het de hele eerste helft lastig tegen de Delftenaren, die Berkel met veel zelfvertrouwen en enorme inzet terugduwden. Rick Burgering, zijn broer Daan, Pepijn Snel en Duncan Sjerp maakten het doelman Jim Visser flink lastig, maar het verdiende doelpunt werd mede dankzij de Berkel-doelman niet behaald.

Sjerp kreeg kort voor rust de beste kans, maar zijn schot, enkele meters van de doellijn, ging naast. Berkel hoopte met dezelfde score de rust in te gaan en zou, met de wind in het voordeel, Vitesse Delft in de tweede helft op hun rug zetten. De ploeg van coach Benjamin van der Zwan kreeg alsnog het welverdiende doelpunt. In de 45e minuut kopte Duncan Sjerp na een hoekschop de stand op 0-1.

De ploeg van coach Corian Wigboldus begon furieus aan de tweede helft, op jacht naar de gelijkmaker. De wedstrijden werden intenser en scheidsrechter Kenneth Debipersad vond het lastig om consequent te fluiten. Ondanks veel gele kaarten was het lastig om de teams op één lijn te houden. De ploeg Benjamin van der Zwan/Chris Jansen vocht met hart en ziel, maar de ploeg van Berkel was degene die het meest aanviel. Vleugelverdedigers Nino Jonkman en Roy Visser speelden “hoog” en deden vaak mee in de aanval. In de vijftigste minuut was er nog een ontsnapping van Vitesse Delft, maar het schot van de steeds beter spelende Levi Schut werd gekeerd door de Berkel-doelman.

Er waren veel vreemde valpartijen en één ervan, in de omgeving van Delft, werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Vincent Hoogervorst Berkel schoot feilloos de 1-1 binnen. Even later werd de doorbrekende invaller Jeremy Agyemang op de rand van het strafschopgebied tegengehouden, maar de vrije trap mocht niet baten. Berkel had aan het eind van de wedstrijd nog de beste kans op de overwinning. Drie minuten voor tijd belandde de kopbal op de lat en wisten de verdedigers van Vitesse Delft met veel moeite een nederlaag te voorkomen.

Beide ploegen hebben nog punten nodig en afgaande op deze wedstrijd zullen ze daar zeker komen. Of dat voldoende zal zijn, valt nog te bezien.