VV Berkum werd na rust verslagen door Rohda Raalte

Zwolle – VV Berkum (4e divisie D) verloor thuis met 4-1 van Rohda Raalte. De Zwolse ploeg kwam kort na rust op voorsprong, maar moest kort daarna het gelijkspel toegeven en werd in korte tijd volledig overweldigd door de bezoekers.

“Na de 1-0 zette Rohda niet één maar twee stappen en verliet iedereen in onze organisatie de organisatie. Dit werd genadeloos afgestraft”, aldus Berkum-coach Eduard Lindeboom. “Rohda had op alle posities superieure kwaliteiten.”

Beste team

Rohda was in de eerste twintig minuten de betere ploeg, maar Max Blanke, Kevin Peppels en Wesley Hansler slaagden er niet in hun club in het zadel te zetten. Daarna deed Berkum het iets beter. Walter Dias Nzasi speelde in de 24e minuut goed door via Mike van Ekeren, maar het schot van de Zwolse middenvelder werd gered door Rohda-doelman Cas Marsman. Na een half uur vloog Vince van den Anker richting de omgeving van Raalter, waar hij viel. De aanspraken van Zwolle op een sanctie werden echter botweg afgewezen.

Direct na de herstart voerde verdediger Maxwell van Dijk, die net terug was van een lange blessure, een prachtige vrije trap uit die over de barrière van Raalter en doelman Marsman ging: 1-0. Daar konden de inwoners van Zwolle echter maar heel kort van genieten, want amper 10 minuten later stonden ze al met 1-3 achter. Eerst kreeg Berkum een ​​aanval van Rohda niet onder controle en kwam de bal in botsing met spits Tije ten Den: 1-1. Vijf minuten later mocht Berkum een ​​vrije trap nemen, maar de omzetting zorgde ervoor dat Ten Den het balbezit terugkreeg en de stand op 1-2 bracht.

In stukken

Onder leiding van de uitstekende Tim Maatman ontwrichtte Rohda steeds meer de Zwolse verdediging. Peppels maakte de laatste stop in de 58e minuut, wat de 1-3-stand betekende die de wedstrijd praktisch besliste. Na een klein uur kreeg Berkum een ​​goede kans op de tegenaanval, maar Van Ekeren, bediend door Dias Nzasi, loste een schot dat naast ging.

Een kwartier voor tijd riep Rohda de wedstrijd uiteindelijk uit. De verdediging van Berkum werd opnieuw knap gefileerd en opnieuw stond Peppels op de goede plek om de 1-4 te scoren. In de laatste minuut slaagde ook Van den Anker, weggestuurd door invaller Lorenz van den Berg, er in vrije positie niet in om te scoren voor Berkum en eindigde de wedstrijd met een grote strafschop voor de thuisclub.

Dit betekent dat Berkum minimaal één plaats is gezakt naar de zesde plaats in het klassement van de 4e D-divisie, waar zondag nog een deel van de competitie moet presteren. Met volgende week een lastige uitwedstrijd tegen nummer twee Scherpenzeel lijken de kansen van de Zwolse ploeg op prijzen steeds verder buiten bereik.

Berkum-Rohda Raalte, 13 april 2024

Eindstand: 1-4 (0-0)
Scheidsrechter: Youri Kuipers
Doelpunten: 47. Maxwell van Dijk (1-0), 51. Tije ten Den (1-1), 56. Ten Den (1-2), 58. Kevin Peppels (1-3), 75. Peppels (1- 4)
Gele kaarten: Mike van Ekeren (Berkum), Thom Strijland (Rohda Raalte)

Berkum opstelling: Huib Veurink, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Derk Fuller, Maxwell van Dijk (80. Kees Schuit), Björn Bakker, Lars van Gerner (68. Jens Hutten), Mike van Ekeren (88. Lorenz van den Berg), Nick Kleen, Vince van den Anker, Walter Dias Nzasi (68. Dean Vreugdenhil)

Rohda Raalte line-up: Cas Marsman, Maurice van Bussel, Martijn van de Werken (70. Lucas Woearbanaran), Max Blanke (70. Sven Pazie), Teije ten Den, Shaquile Woudstra, Tim Maatman, Wesley Hanser (79. Rokay Haafkens), Thom Strijland (79. Don van Rossum), Kevin Peppels, Casper van der Veen (79. Julian van Hoogstraten)