Zondagvoetbal: Voorschoten’97 houdt punten thuis, verslaat nipt RKDEO vrouwen

Op Sportpark Adegeest bleef Voorschoten’97 tegen Heemstede aan de rechterkant van het scorebord. Ook tegen Hoogland 2 behaalden de RKDEO vrouwen een mooie overwinning. Tegen Zwanemburg deden de Taurus vrouwen niet mee.

Tekst: Roland van der Linden

Voorschoten’97 – Heemstede

De lokale ploeg uit de vierde divisie C (zondag) gaf in de eerste helft niets weg en creëerde twee kleine kansen die niet lukten. De toeschouwers bleven in de eerste helft dan ook verstoken van doelpunten. Twaalf minuten in de tweede helft kon Voorschoten’97 een strafschop nemen. Bryan Hilders faalde niet en zette de ploeg van coach Denis Luhulima op een 1-0 voorsprong.

Rekening

Voorschoten’97 behield achterin de controle en de weinige kansen die er waren voor Heemstede vielen op doelman Jeroen Vlak. Voorschoten’97 kreeg nog twee grote kansen in de transitie, maar wist deze niet te verzilveren. De spanning bleef in de wedstrijd, maar vijf minuten na blessuretijd floot de scheidsrechter en eindigde de wedstrijd in 1-0.

Dames 3e klasse B

Zwanenburg VR – Stier VR

Op vreemde bodem moest Taurus genoegen nemen met een zware nederlaag. De studenten werden met 6-1 verslagen door de thuisploeg. Else Dekker was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van Taurus.

RKDEO – Hoogland 2

In een doelpuntrijk duel leidde RKDEO het tweede elftal van Hoogland naar de overwinning. De bezoekers kwamen nog op een 0-1-voorsprong, maar dankzij doelpunten van Diana Nepomuceno (foto) en Carmen Simonis ging RKDEO met een 2-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kreeg Nepomuceno opnieuw gelijk en werd de stand 3-1. Na een doelpunt van Hoogland kon ook Jeanine Kloots scoren: 4-2. Hoogland wilde niet opgeven en kwam terug tot 4-3. Diana Nepomuceno maakte vervolgens een einde aan alle onzekerheid. Met twee doelpunten zette hij de eindstand op 6-3 in het voordeel van Nootdorp.