Voetbalweekend: Alphia geeft ruime voorsprong weg, Koudekerk en Hazerswoudse Boys scoren

Gisteren om 15:39

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Een slecht weekend voor de Alphense clubs, want ARC, Alphense Boys, Alphia en Alphen verliezen. De andere clubs in de gemeente hebben iets meer succes gehad. Koudekerk en Hazerswoudse Boys boeken mooie resultaten, terwijl ook BSC ’68, Aarlanderveen en Floreant goede zaken doen.

Alphia heeft het thuisvoordeel verloren van koploper VUC. De ploeg van Marcel Vondeling is na de eerste helft op dreef, maar verspeelt in de tweede helft een 2-0-voorsprong.

Koudekerk beschikt in de eerste helft niet over een grote concentratie tegen Zevenhoven, maar maakt in de tweede helft korte metten met de achterlijn en blijft koploper in Derde Klasse A. Hazerswoudse Boys laat in elke hoek van het veld de achterlijn van Delft zien en via een 9 Bij een -0 overwinning bezet de ploeg van Robert Swart de derde plaats in de Vijfde Klasse A.

Resultaten, statistieken, samenvatting en interviews.

4e Divisie A | Huizen – ARC: 3-1

Opnieuw een nederlaag voor ARC. Dit keer tegen de titelkandidaat Huizen. Een hoekschop, een tegentrap en een vrije trap leverden Racing drie doelpunten op. De 3-1-stand vlak voor tijd was voor de eer. Met nog vijf wedstrijden te spelen bevindt ARC zich op een degradatieplaats, twee punten boven de directe degradatielijn (WVHEDW) en één punt onder directe toepassing (BOL). Volgende week wacht de thuiswedstrijd van ARC tegen Swift, die net als ARC ook op het rechterrijtje staat. Dit is een wedstrijd die je moet winnen voor ARC, aangezien de twee grootste concurrenten (WVHEDW voor directe degradatie en BOL voor directe degradatie) tegenover elkaar staan.

Uitslag: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1 Boyd Baatje.

4e Divisie A | Alphense Boys – HBC: 1-5

Er zaten slechts tien spelers in de selectie voor de wedstrijd die samen met de O21-doelman de basis vormden. Er zaten zeven O21-spelers op de bank, die allemaal onlangs de cruciale O21-inschrijvingswedstrijd hadden afgerond. De Alphense Boys worden dit weekend geplaagd door schorsingen, blessures en ziektes. Tegen HBC gaat het binnen tien minuten mis, waardoor HBC driemaal scoort. Volgende week speelt Alphense Boys als bezoeker tegen Purmersteijn. Met nog vijf wedstrijden te spelen geeft alleen een overwinning Alphense Boys de kans om weer in de race te komen en directe degradatie te voorkomen.

Score: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 1-5 Thierry Anthony.

2e Klasse C | Alfia – VUC: 2-4

Alphia opent al na vijf minuten de voorsprong tegen koploper VUC. In de 28e minuut verdubbelt Daan van Leeuwen, de in vorm zijnde man van Alphia, de voorsprong van de thuisploeg. Na de pauze zet VUC het spel volledig op zijn kop. De bezoekers scoorden in de 48e minuut de gelijkmaker en kwamen in de 55e minuut gelijk op voorsprong. In de 63e minuut kwam VUC zelfs op voorsprong en eindigde de wedstrijd in de 69e minuut met de stand op 2-4.

Uitslag: 1-0 Remco Zuijdervliet, 2-0 Daan van Leeuwen, 2-1, 2-2, 2-3, 2-4.

3e klasse A | Koudekerk – Zevenhoven: 5-0

Het duurde 52 minuten voordat Koudekerk de verdedigingsmuur van Zevenhoven wist te doorbreken. Ruben van den Berg opent de score en na een uur wordt de stand 2-0 als Sem van Aalst een penalty neemt. Dan komt de middag van Jari Meertens. Hij scoorde in de 71e, 87e en 90e minuut. Dankzij die hattrick won Koudekerk uiteindelijk met 5-0 en bleef aan de leiding met een voorsprong van drie punten op RKDES.

Uitslag: 1-0 Ruben van den Berg, 2-0 Sem van Aalst, 3-0 Jari Meertens, 4-0 Jari Meertens, 5-0 Jari Meertens.

3e klasse A | ASC-BSC ’68: 1-2

BSC ’68 staat na 19 minuten met 1-0 achter op ASC. Lucas Plag en Lody Dijkhuizen brengen het duel echter tot leven, net als vorige week tegen Koudekerk. Plag bracht de ploeg van Benthuizen in de 32e minuut op gelijke hoogte. Een minuut voor rust maakte Lody Dijkhuizen met een krachtige vrije trap de stand 1-2. Dankzij de overwinning in Oegstgeest blijft BSC ’68 derde, vier punten achter Koudekerk.

Uitslag: 1-0, 1-1 Lucas Plag, 1-2 Lody Dijkhuizen.

3e klasse A | Aarlanderveen – Herenvoetbal: 2-1

Aarlanderveen en Soccer Boys balanceren gedurende de eerste helft. Kort na rust kwam de ploeg van Sander van Dijk op achterstand. Aarlanderveen draaide de achterstand echter dankzij Thom Nouwens en Killian Bouwhuis om in een voordeel en boekte uiteindelijk een 2-1 overwinning. Daarmee bezet Aarlanderveen de vierde plaats, vier punten achter BSC ’68.

Uitslag: 0-1, 1-1 Thom Nouwens, 2-1 Killian Bouwhuis.

3e klasse A | Zwammerdam – DIT: 1-3

Na 20 minuten opent DIT de score. Zwammerdam zet deze valse start voort en vlak voor rust maakt Ole Jansze gelijk. Zwammerdam zette ESTO in de tweede helft onder druk, maar kon het overwicht niet in doelpunten omzetten en werd verslagen. In de 65e en 71e minuut was DIT 1-2 en 1-3. Zwammerdam bleef vier wedstrijden op rij ongeslagen, maar aan die streak kwam een ​​einde met een 1-3 nederlaag.

Stand: 0-1, 1-1 Ole Jansze, 1-2, 1-3.

4e Klasse A | Floréant – Woubrugge: 2-0

Floreant nam sportief revanche na de 4-2 nederlaag tegen SJZ vorige week. De Boskopers kwamen thuis op een 1-0-voorsprong tegen Woubrugge dankzij een doelpunt van Luuk Speijer. Aanvoerder Bruce Tol besliste vervolgens vanaf de strafschopstip de wedstrijd met 2-0. Floreant stijgt dankzij de overwinning van de negende naar de achtste plaats. Woubrugge blijft in de lagere regionen, op de 12e plaats.

Stand: 1-0 Luuk Speijer, 2-0 Bruce Tol (l.).

4e Klasse A | Alphen – Roodenburg: 0-1

Alphen verliest opnieuw na de 2-1 nederlaag bij Stompwijk ’92. De Alphenaren verloren thuis met 1-0 van Roodenburg. Dankzij de overwinning van Stompwijk ’92 is het gat met de nummer 10 in twee weken tijd vergroot van vijf naar elf punten.

Stand: 0-1.

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys – Delft: 9-0

Hazerswoudse Boys laten geen middel onbeproefd in Delft. Na acht minuten kopt Beau Gordijn na een hoekschop het eerste doelpunt. Justin Meijer scoort na ruim een ​​half uur spelen een penalty en twee minuten later maakt Ivo Vogelaar er 3-0 van. Kort voor rust scoorde Vogelaar ook zijn tweede van de middag. In de tweede helft gingen Hazerswoudse Boys in een kwartier tijd van 4-0 naar 7-0. In de 82e minuut maakte Ryan Graafland er 8-0 van en Beau Gordijn zorgde in de 87e minuut voor het definitieve gelijkspel met zijn tweede doelpunt na een hoekschop.

Uitslag: 1-0 Beau Gordijn, 2-0 Justin Meijer (p), 3-0, Ivo Vogelaar, 4-0 Ivo Vogelaar, 5-0 Loe Patzig, 6-0 Loe Patzig, 7-0 Brent Griffioen, 8- 0 Ryan Graafland, 9-0 Beau Gordijn.