Een week voor de bekerfinale verspeelt NEC punten tegen PEC Zwolle

Voetbal

Bekijk het overzicht van NEC – PEC Zwolle

Een week voor de bekerfinale tegen Feyenoord in De Kuip speelde NEC thuis met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Voor de thuisploeg ging het vooral om de boel bij elkaar houden en PEC deed zijn best. Dat zorgde voor een onderhoudende show.

De Goffert was al in een goed humeur en daar kon zelfs de openingstreffer van PEC weinig aan veranderen. Thomas Lam schoot in de 10e minuut hard en prachtig binnen, waarna NEC enkele kansen miste, mede dankzij de uitstekende prestatie van doelman Jasper Schendelaar.

Na rust draaide NEC de achterstand snel om in een voordeel. Rober González, die Dirk Proper verving, zette voor en Koki Ogawa kopte de gelijkmaker bij de eerste paal.

Na een domme overtreding van Anselmo Mac Nulty op Sontje Hansen kreeg NEC een strafschop opgelegd. Ogawa scoorde de penalty. PEC-verdediger Mac Nulty had zijn dag niet. Voor rust beging hij een zware overtreding op Hansen, die bestraft werd met een gele kaart.

Hansen-blessure

Hansen verliet in de tweede helft met krampen het veld, hopelijk is het volgende week geen probleem voor de aanvaller. Proper begon bij NEC in de basis. De middenvelder herstelde tijdig van een femorale bicepsblessure en deed zoals afgesproken slechts een half uur mee.

Voor de 2-1 had Odiseo Velanas een grote kans gemist, maar die maakte hij in de 68e minuut goed. Na een subtiel balcontact van Younes Namli schoot Velanas een vrije trap langs de muur richting doel.

NEC zette in de finale druk, maar de stand bleef 2-2. Voor het eerst sinds 3 december 2023 leed NEC een puntenverlies in het eigen stadion, waarmee een einde kwam aan een reeks van zes overwinningen. Het record van de club staat op zeven opeenvolgende thuisoverwinningen in de Premier League sinds 1971.