Delftse Dribbels: Wippolder gaat met pensioen

Ondanks de afwezigheid van een aantal sterke spelers begon Wippolder goed aan de wedstrijd en wist een aantal behoorlijke kansen te creëren. VELO kwam daarna beter in de wedstrijd en werd iets gevaarlijker, maar Wippolder was nog steeds dichter bij het eerste doelpunt. Het schot van Domenico de Vree belandde echter op de paal. Toen VELO na rust al snel op een 0-2 voorsprong kwam en Jasper Tettero zijn gelijkmaker afgekeurd zag wegens buitenspel, schakelde de thuisploeg over op een alles-of-niets-offensief. De geboden ruimte was ideaal voor de Wateringers, die daar dankbaar gebruik van maakten en de stand op 0-5 wisten af ​​te maken. Dat ook Richard Kasius met twee gele kaarten voortijdig het veld moest verlaten, was de volgende tegenvaller voor Wippolder, die zich nu vooral op de play-offs lijkt te moeten richten.

Westlandia-DHC (2-2) 2e klasse D

De Brasserskadebewoners kwamen voor de vierde keer op rij gelijk en verzuimden opnieuw de leiding te nemen. De 1-0 in het voordeel van de Westlanders werd dankzij doelpunten van Angelo Groen en Sinan Ocal een 1-2-voorsprong voor DHC. De twee mooie kansen die de Delftenaren vervolgens kregen om de wedstrijd te beslissen bleven onbenut en het was Westlandia die twintig minuten voor tijd de stand in evenwicht bracht. Beide ploegen bleven streven naar de overwinning en kregen de kans deze te behalen, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Full Speed-Concordia (0-1) 3e klasse B

Het was niet alleen een Delftse derby, maar ook een echte derby, waarbij de behoefte aan Full Speed ​​groter was gezien de positie in het klassement (laatste). Concordia slaagde er in de eerste helft niet in om te profiteren door een toegekende strafschop niet te benutten. Het waren echter de bezoekers die dankzij een laat doelpunt van Dirk Nederhof de winst pakten en de wolken boven het sportpark Kerkpolder nog donkerder maakten.

DHL-Maasdijk (1-2) 4e klasse D

In een wedstrijd waarin Maasdijk beter voetbal liet zien en DHL hard werkte, waren het groenwitten die dankzij een doelpunt van Sem Brinkers op voorsprong kwamen. Maasdijk, nog wel in de titelrace, maar niet geheel onverdiend, maakte in de slotfase gelijk en deelde de Delftenaren in blessuretijd zelfs de genadeslag uit: 1-2.

Deltasport-SEP (1-2) 4e klasse D

Ondanks een schot op de paal van Deltasport dacht SEP dat het een makkelijke middag zou worden omdat ze veel belangrijke kansen kregen en een ruime voorsprong namen dankzij doelpunten van Dennis Heijmenberg en Kai van Leest. Toen Deltasport na een rode kaart met tien man verder moest, leek er voor SEP geen probleem, maar niets was minder waar. Team 10 van Deltasport kwam terug in de wedstrijd, scoorde de gelijkmaker (1-2) en had zelfs meer mogelijkheden. SEP presteerde niet veel en slaakte een zucht van verlichting toen het laatste fluitsignaal klonk en de drie punten mee naar Delft konden worden genomen.