Dames 2B/2C: DSVP kan Forum Sport niet helpen in de titelstrijd

Koploper Forum Sport was in het duel met Ariston’80 oppermachtig, maar kon zijn voorsprong op zijn concurrenten niet vergroten. XerxesDZB was de baas van DSVP en VVAC won de uitwedstrijd bij Unitas. Uit de wedstrijd tegen Ajax behield RKAVV één punt in 2B.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

RKAVV VR – Ajax am. VRIJ

Na een doelpuntloze eerste helft kwam RKAVV verrassend op een 1-0 voorsprong op de koploper. Romy van der Helm kon de bal naar de tweede paal brengen na een steekpass van Brechje van der Steen. Kim Smulders stond in de 53e minuut klaar om te scoren: 0-1. RKAVV vocht vervolgens voor elke meter en doelman Emily Berry hield ze op de been. Vijf minuten voor tijd konden de Ajax-fans alsnog de gelijkmaker scoren: 1-1.

2e klasse C

Sport VR-forum – Ariston’80 VR

Forum Sport speelde een prima wedstrijd in een goed tempo en uitstekend positiespel. De studentatleten hadden in de eerste helft geen tijd om aan te vallen. Na een handsbal wist Sabine Kuilenburg vanaf elf meter de 1-0 te scoren en daarna ook nog Eline Hoogteijling (archieffoto) en Taria Doornkamp juist voor de ploeg van coach Marco Sloos. Forum Sport voerde na de pauze veel veranderingen door en ging op zoek naar meer. Ariston’80 had meer balbezit, maar scoorde nog twee doelpunten. In de 58e minuut zorgde een kopbal van Ginger Wouters voor 4-0 en twaalf minuten later scoorde Wouters opnieuw. Forum Sport liet na de 5-0 meerdere kansen onbenut en blijft dankzij de ruime overwinning koploper.

XerxesDZB VR – DSVP VR

Al na drie minuten kwam Rotterdam op voorsprong in de wedstrijd en ging met de stand 1-0 de rust in. Bijna een kwartier in de tweede helft maakte Laura Sterre Aalmans de stand gelijk: 1-1. Al in de extra tijd scoorde XerxesDZB het winnende doelpunt: 2-1.

IFC vr – SEP vr

In de uitwedstrijd kon SEP de thuisploeg lange tijd bijhouden. Na een achterstand scoorde Lola de Letra voor de thee de gelijke stand: 1-1. In de tweede helft kwam IFC weer op voorsprong, maar nu was Nina de Letter met een penalty verantwoordelijk voor de gelijkspel. Na het derde doelpunt van IFC kon SEP niet meer terugkeren in de wedstrijd: 3-2.