4e divisie D: VDL overtuigt in derby, Maasdijk verslaat DHL in extra tijd

Deltasport stond dit kalenderjaar op het punt de eerste punten te pakken, maar slaagde er thuis niet in om de SEP van het middenklassement te overwinnen (1-2). De derbyzege van Maassluis was voor VDL overtuigend met 4-1 en Maasdijk lijkt de gewoonte te hebben om tot ver in de blessuretijd de winnende treffer te scoren.

Tekst: Peter Petit | Foto’s: Sabine van Oosten

Deltasport – SEP

De wijnclub Deltasport is er niet in geslaagd SEP thuis te verslaan. In Broekpolder verloren de ploegen uit Vlaardingen nipt met 1-2 van de ploeg uit Delft. Bij rust was de stand 0-2 voor de ploeg van trainer Marcel de Letter. Het SEP was de matrix en bood de nodige mogelijkheden, waarvan er slechts twee effectief werden gerealiseerd.

Deltasport moest in de tweede helft al snel genoegen nemen met tien man, nadat Anton Nalbandian zijn ploeg van het veld stuurde na een illegale treffer op Marco van Blitterswijk. In plaats van tegen tien man te spelen faalde de SEP in elke aanval en ging de thuisploeg in de aanval. Een kwartier voor tijd was het nog 1-2. De 1-3 hing zeker in de lucht, maar in de slotfase had de 2-2 ook kunnen vallen.

Coach De Letter na negentig minuten: “Laten we het zo zeggen, de SEP was blij met het eindsignaal en dat had niet zo mogen zijn. Eigen schuld!” Dennis Heijmenberg en Kai van Leest, die uit een corner binnenkopten, waren effectief voor de gastheren. Volgende week staat op Deltasport de seniorenwedstrijd tegen RVC Celeritas op het programma.

DHL-Maasdijk

En opnieuw wist Maasdijk in de “laatste seconden” een wedstrijd te winnen. Het gebeurde vorige week tegen Vredenburch en opnieuw tegen DHL, de Maasdijkers scoorden al in de verlenging, minuut 96. De bezoekers zochten de hele tweede helft naar het doelpunt, maar nadat de scheidsrechter volgens Maasdijk een overtreding over het hoofd zag, was het DHL die scoorde 1-0 met een counter van Sem Brinkers in de 83e minuut. De gelijkmaker kwam in de 90e minuut dankzij Nick van Vliet, die een lange bal correct inschatte en binnenkopte toen deze viel. Al in de extra tijd maakte Senna Kortekaas na een actie de 1-2 voor Maasdijk.

VDL-MSV’71

VDL won de Maassluise derby tegen MSV’71 overtuigend met 4-1. Tygo Suisse scoorde met een prachtig afstandsschot het eerste doelpunt voor de mannen van coach Gilberto de Wildt. Ook in het rest van de eerste helft bleven de bezoekers zeer goed meedoen, waardoor de stand bij 1-0 naar de rust ging. Kort na aanvang van de tweede helft kreeg MSV’71 twee doelpunten te verwerken. Rutina Kees Ketting pakte een strafschop en even later scoorde Dennis van Rijn van afstand. Het vierde VDL-doelpunt kwam van Nick van Haren, het eredoelpunt van Brady van Stralendorff en dat was geen troost voor de ploeg van coach Paul van Loenen, die aan het eind van dit seizoen vertrekt. MSV’71 is nog niet zeker van de play-offs.