1e klasse C: SV Nootdorp is niet te verslaan, ook teamgenoot RKDEO valt

De derby in Nootdorp tussen gastheer RKDEO en SV Nootdorp was een prooi voor de bezoekers. Na een 1-1 halverwege de wedstrijd won SV Nootdorp uiteindelijk met 1-2. Het team gevormd door het coachingsduo Jeroen Struijs en John Karelse maakt enorme vorderingen.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

SV Nootdorp had het genoegen om na acht minuten op voorsprong te komen. Fabian Pak maakte een fout op Jop Verhagen van SV Nootdorp. Verhagen ging zelf tijdens de vrije trap achter de bal staan ​​en vond de bovenhoek bij de muur: 0-1. Twee minuten later dacht Verhagen weer effectief te zijn geweest, maar zijn afstandsschot werd weggewerkt door doelman Huub Koning.

Wie dacht dat de RKDEO de nederlaag zomaar zou accepteren, had het mis. Na iets meer dan een kwartier volgde de aanval via Izzy Rosini, die de bal doorgaf aan Olaf Kramer, die de bal uitgaf aan Sven van Noppen, die zijn ploeg aan de kant van SV Nootdorp zette: 1-1. RKDEO wilde meer en even later bereikte een schot van Youni de Bruin het doel van SV Nootdorp. RKDEO bleef het proberen. Zij kregen een vrije trap na een overtreding van Peter Lomonaco op Olaf Kramer. Het schot van Tommy Simonis ging echter van de muur af. Even later viel Kramer aan, maar het schot van Sven van Noppen verdween uit een hoekschop tussen de vingertoppen van SV Nootdorp-doelman Jordi de Bruijn.

In de slotfase probeerde Van Noppen het nog eens met een voorzet van Irian Boeschoten, maar doelman De Bruijn was wederom oplettend. Ook de eindstand van de eerste helft was voor de thuisploeg. Een vrije trap, vanwege een overtreding op Fabian Pak, werd door Izzy Rosini vanaf de rand van het strafschopgebied over de muur en over de kruising genomen. Zelfs nog 1-1 bij rust.

Zes minuten in de tweede helft werd Olaf Kramer van RKDEO naar achteren gestuurd en kreeg de bal direct op zijn schoen, maar die belandde in de handen van doelman De Bruijn. Na bijna een uur spelen kwam Koen van der Gaag van SV Nootdorp te laat om het RKDEO-doelpunt gevaarlijk te maken na een voorzet van Randy Stanneveld. In de 65e minuut viel het tweede doelpunt van SV Nootdorp. Na een vrije trap van Jop Verhagen belandde de bal in een wirwar van spelers bij de tweede paal, waarin Peter Lomonaco wist te scoren: 2-1. Doelman Huub Koning protesteerde dat hij dat niet zou kunnen, maar scheidsrechter Giovanni Jaggen wilde er niets mee te maken hebben.

RKDEO wilde de nederlaag nog steeds niet accepteren. Het schot van Jazz Vermeer vanaf de tweede linie ging over het doel van De Bruijn en na een voorzet van Tommy Simonis kopte Dylan Boapeah net over. Na een vrije trap van Jack Doorschodt belandde de bal naast het doel van SV Nootdorp. Een aanval van Robin Schaarman bracht de bal bij Jazz Vermeer, die de bal naast passeerde voor Dylan Boapeah, maar via de vingertoppen van de doelman ontaardde het in weinig meer dan een hoekschop. De stand veranderde niet en SV Nootdorp verliet lachend het veld met drie punten op zak: 1-2.