Voetbalrecensie van afgelopen weekend: al het nieuws uit Delft

Algemeen

DELFT – Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in onze regio. In de eerste klasse C mocht kopman Wippolder op bezoek in het geklasseerde Nootdorp en stond de Delftse derby tussen DHC en Vitesse Delft op het programma van de Brasserskade. Den Hoorn speelde in Voorschoten een belangrijke uitwedstrijd tegen Voorschoten’97.

Wippolder
De Wippolder van coach Mark Moen reisde dit weekend af naar Sportpark ‘s-Gravenhout als leider voor de wedstrijd tegen Nootdorp. De ploeg van coach Jeroen Struijs heeft nog geen vijf wedstrijden op rij verloren en verkeert dus in goede vorm. De bezoekers uit Delft begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na ongeveer een half uur op voorsprong door een doelpunt van Berto de Vree. Wippolder kon niet lang van de voorsprong genieten, want kort na het eerste doelpunt bracht Nootdorp de stand op gelijke hoogte: 1-1. Ook na rust had Wippolder moeite met de thuisploeg en na zo’n 25 minuten kwam Nootdorp voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong via Job Verhagen. Ook Nootdorp kon niet lang van de voorsprong genieten, want Jasper Tettero scoorde een kleine tien minuten later de gelijkmaker. Kort na de gelijke stand was Nootdorp opnieuw gevaarlijk en kreeg zelfs een strafschop, waar Job Verhagen gebruik van maakte. Wippolder kon zich niet meer herstellen van dit doelpunt, waardoor Nootdorp wederom drie hele belangrijke punten bij elkaar kreeg. Door de overwinning haalt Nootdorp TAC’90 in het klassement in, Wippolder verliest de leiding aan Forum Sport en pakt de tweede plaats.

Delftse derby
Dit weekend stonden DHC en Vitesse Delft tegenover elkaar op de Brasserskade in een heuse degradatiestrijd. De thuisploeg speelde in de voorgaande twee wedstrijden tegen HBSS en Berkel 2-2 gelijk, dus een overwinning dit weekend was noodzakelijk in de strijd tegen degradatie. Vitesse Delft hoopte dit weekend eindelijk weer drie punten te pakken, na maar liefst tien wedstrijden op rij zonder winst. De DHC van coaches Wim Baggerman en Burak Uyar begon sterk aan de wedstrijd, waardoor ze al vroeg op voorsprong kwamen. Twee doelpunten van Giovalli Serbony in de eerste fase van de wedstrijd bezorgden de thuisploeg al vroeg een 2-0-voorsprong. Ondanks deze snelle achterstand raakte Vitesse Delft niet in paniek en werd het dankzij een doelpunt van Levie Schut zelfs snel 2-1. Hierna bleef DHC sterker en had Vitesse Delft het moeilijk, maar desondanks gingen beide ploegen met een stand van 2-1 de rust in. Ook na rust nam de thuisploeg het initiatief en kwam dankzij een doelpunt van Sinan Ocal al in een kleine tien minuten op een 3-1-voorsprong. Opnieuw toonden de bezoekers weerstand na een tegenslag, die uiteindelijk werd beloond met de gelijkmaker van Duncan Sjerp. De ploeg van coach Benjamin van der Zwan ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam eveneens met een vrije trap. Opnieuw scoorde Duncan Sjerp het doelpunt en bezorgde de bezoekers een punt. Beide ploegen boeken met dit gelijkspel weinig vooruitgang en blijven in de gevarenzone. Dit weekend staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen HBSS in Vitesse Delft op het programma, DHC reist af naar Naaldwijk voor de wedstrijd tegen Westlandia.

Hoorn
Na nederlagen tegen Nootdorp, VELO en Honselersdijk hoopte Den Hoorn eindelijk weer drie punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97. De thuisploeg versloeg LFC vorige week met 3-2 en verkeert in goede vorm in deze spannende eerste divisie. In de eerste helft kon geen van beide ploegen gevaarlijk zijn, waardoor de ruststand 0-0 was. Kort na rust kwam de ploeg van coach Nick van den Bos op een 0-1-voorsprong dankzij een doelpunt van Remo de Vroege. Den Hoorn verspeelde zijn voorsprong niet en voegde nog eens drie punten toe. Volgende week staat in Den Hoorn de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Forum Sport op het programma.