Van Gassel woedend na opnieuw Excelsior-nederlaag: ‘Schandalig’ – Voetbal International

Excelsior is wanhopig na de nederlaag tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers hebben sinds januari niet meer gewonnen en bezet de zestiende plaats in de Eredivisie. Doelman Stijn van Gassel sloeg alarm na de nederlaag in Zwolle.

Van Gassel woedend na opnieuw Excelsior-nederlaag:
© Professionele opnamen

“Als je zo’n eerste helft hebt, moet je niet op het veld staan”, mopperde de doelman in gesprek met ESPN. ‘Het was schandalig. Er is geen ander woord hiervoor. Zie je PEC, zij geven honderdtwintig procent. Ze laten zien dat ze thuis spelen, dat het alles of niets is. Ze doen er alles aan om te winnen. We hebben nog steeds geen tweede bal gewonnen. “Alles aan het voetbal ging mis.”

“We hebben het losgelaten”, vervolgde Van Gassel, die nog steeds goede gevoelens had over het vorige duel tegen PSV. Excelsior verzette zich lange tijd tegen de leider. “Dat was fantastisch, maar nu speelden we tegen PEC. Een heel andere tegenstander. Je komt hier met een goed gevoel, maar dat was in de eerste helft nergens te bekennen. We hadden niets te zeggen.”

Tijdens de rust werden de deuren van de kleedkamers dichtgeslagen. ‘Ja, hij werd gek. We zeiden dingen die verbeterd moesten worden en eigenlijk wilden we ze snel vergeten. We moesten meer aanvallend spelen en achterin agressiever zijn. Het was gewoon niet genoeg. Dat is vervelend. En dat laten we zien.’

Toen Lance Duijvestijn er 2-1 van maakte, leek er geen urgentie meer om gelijk te maken. ‘We hadden nog ongeveer drie minuten. Wat maakt het uit als het 3-1 eindigt? Op zulke momenten is het niet genoeg. Er staan ​​ons nog mooie wedstrijden te wachten. Het is logisch dat het toen moest, maar zo is het nu. Als we het nog steeds niet begrijpen, hebben we hier niets te doen.