Grote winnaars bij ‘Open Delft’ – Dutch Darts Association

Vandaag gaan we verder met het NDB Ranking seizoen 2023/2024. De vijfde NDB-ranking, de Open Delft, werd gespeeld in Sporthal De Buitenhof en werd georganiseerd in samenwerking met Darts in Delft (DID). We hebben weer mogen genieten van veel mooie wedstrijden.

Nummers:
In totaal waren er 99 mannen A, 53 vrouwen, 186 mannen B, 48 junioren, 24 kandidaten, 10 meisjes, 15 staande paradarters, 7 rolstoelparadarters en 14 specials.

Jeugdtoernooi:
Onder de kanshebbers ging de finale tussen Egbert Withaar, die het vorige klassement in Prinsenbeek won, en Stan Derickx. Stan kende een goede start en won de heenwedstrijd, maar zag Egbert er met een dubbel vijf opnieuw 1-1 van maken. De volgende twee etappes gingen ook afwisselend naar Stan en Egbert. In de beslissende vijfde partij kregen beide mannen kansen, maar Stan bleek de coolere: hij won uiteindelijk de finale met 3-2. De damesfinale werd betwist door Fardau de Jong en Michelle Krug. Fardau is het hele seizoen in fantastische vorm en in de finale in Delft was dat niet anders. Hij nam al snel een 2-0 voorsprong in de wedstrijden en won ook de derde partij met een dubbele acht. Ze won het damestoernooi; zijn vierde overwinning dit seizoen in de NDB Ranking. Bradley van der Velden en Daan Toxopeus streden om het toernooi bij de junioren. Daan begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een 2-1 voorsprong. Bradley bracht de wedstrijd vervolgens opnieuw in evenwicht via een dubbele acht. De regerend Lakeside-kampioen miste de kans op een 3-2-voorsprong en zag Daan het doen met een dubbel vijf. Daan nam de leiding, maar Bradley bowlde 60 en kreeg een beslissende leg. In die laatste etappe haalde Daan Toxopeus de dubbele snelheid en stond hij zeker aan de top: hij won het Delft Open bij de junioren.

Seniorentoernooi:
De herenfinale in Delft stond tegenover de nummers één en twee van de NDB-ranking, Wesley Plaisier en Johann Brouwer. Plaisier won de vorige twee NDB Ranking-toernooien. Vandaag bleek ook in de eindstand de sterkste: 2-0. Bij de dames stonden Noa-Lynn van Leuven en Aileen de Graaf tegenover elkaar, net als in de vorige kwalificatie in Prinsenbeek. Toen was Aileen de Graaf de beste, maar nu waren de rollen omgedraaid. Aileen won de eerste leg door te kantelen, maar Noa-Lynn reageerde door te kantelen in de tweede leg. Met onder meer een 180 leek Aileen op 2-1 te komen, maar ze miste meerdere dubbels. Noa-Lynn profiteerde van de dubbele acht en pakte daarna ook de vierde leg. Hij maakte er vervolgens 4-1 van en zette vervolgens een prachtige 150 finish neer om de Open Delft te winnen. In de categorie heren B werd de ‘Open Delft’ gewonnen door Machiel Stoffers. Die was bij 4-2 te sterk voor Rob Broekhof.

Paradartstoernooi:
Michel Hengel won het rolstoeltoernooi bij de paradarters. Stefan Bakker won de titel bij de staande paradarters en Wesley Deen won de ‘Open Delft’ bij de etappes.

Michel Hengel – Albert Lubbelinkhof | 3-0
Stefan Bakker – Michelovic van Velzen | 3-2
Wesley Deen – Kasimier Kars | 3-1

De NDB Ranking komt zo snel mogelijk online. Wij feliciteren alle winnaars met deze mooie titels en bedanken alle deelnemers, partners, sponsors en uiteraard alle vrijwilligers. Speciale dank aan Darts in Delft voor de samenwerking.