Delftse Dribbels: derbydag | Omroep Delft

SEP-DHL (0-1) 4e klasse D

SEP kon het positieve resultaat van de laatst gewonnen wedstrijd niet voortzetten, terwijl DHL dat wel kon. DHL kwam voor rust op voorsprong via Kas op den Brouw uit een hoekschop, die zeer slecht werd afgehandeld door de SEP-defensie. Na de pauze zette SEP opnieuw een stap, zonder goed voetbal te spelen, en kon DHL ternauwernood op voorsprong komen. Tot grote kansen leidde dit echter niet, waardoor de ruststand tevens de eindstand werd en DHL zich als de gelukkige winnaar van dit onderlinge treffen mocht beschouwen.

DHC-Vitesse Delft (3-3) 2e klasse D

Dit was waarschijnlijk de meest opvallende van alle stadsderby’s vanwege de grote belangen die op het spel stonden. Beide clubs dreigen te degraderen en hebben dringend punten nodig. DHC begon met twee doelpunten van Giovalli Serbony, maar Levi Schut maakte al binnen een kwartier de gelijkmaker. Toen Sinan Ocal in de 55e minuut de score voor zwart-groen opvoerde naar 3-1 leek de buit verzekerd voor DHC, maar Vitesse Delft toonde weerstand. Het was Duncan Sjerp die met 2 doelpunten de stand in evenwicht bracht, wat uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Een resultaat waarmee beide clubs recentelijk hogerop zijn gekomen in het klassement.

Dvv Delft-DVC (0-3) 5e klasse A

In een rommelige wedstrijd, waarin veel gebruik werd gemaakt van de lange bal en er niet goed werd gevoetbald, kreeg Delft de eerste mogelijkheid om de score te openen. De bal van Yeray Hernando Uzquiano belandde echter op de paal. DVC bleek beslissend met doelpunten van Melvin Legierse en Mike van Es (strafschop). Een afstandsschot van Lorenzo Lamers sloot de wedstrijd uiteindelijk af: 0-3.

Concordia – KMD (3-0) 3e klasse B

Concordia deed er goed aan drie zeer belangrijke punten te pakken tegen de KMD van Waterings en zit nu weer in de middengroep. Benjamin Groen bracht de formatie van coach Wesley Zandstra in de eerste helft op een 1-0-voorsprong, waarna Nick Krijnen en Dirk Nederhof na rust de eindstand bepaalden op 3-0.

Nootdorp-Wippolder (3-2) 1e klasse C

Wippolder moest de leiding in deze spannende afdeling overdragen aan Forum Sport: de Delftenaren leden in Nootdorp een zware nederlaag tegen het lokale SV. De wedstrijd begon veelbelovend voor Wippolder toen Daley Uythof Berto de Vree assisteerde om er 0-1 van te maken, maar de Nootdorpers kwamen al snel op gelijke hoogte. Na de pauze ging de wedstrijd heen en weer, Nootdorp nam het initiatief en kwam verdiend op voorsprong: 2-1 Wippolder voerde 3 wissels door en ging voor de gelijkmaker, die dankzij een afbuiging tot stand kwam. Aangepaste opname door Jasper Tettero. In de 81e minuut moesten de Delftenaren echter capituleren vanwege een door Nootdorp benutte strafschop en keerden doelpuntloos terug naar huis.