PEC Zwolle verslaat Excelsior en slaat een gat

Na acht wedstrijden zonder zege proeft PEC Zwolle opnieuw de zoetheid van een overwinning. Er zijn drie hele belangrijke punten behaald nadat de Zwolse ploeg de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 2-1 wist te winnen, waardoor het verschil met Excelsior opliep van zes naar negen punten. De doelpunten van Zwolle komen van Anselmo García Mac Nulty en Ody Velanas.

Leo Grotere Bevrijdingswedstrijd

In de Leo Major Bevrijdingswedstrijd, voorafgaand aan de wedstrijd betraden de spelers samen met de veteranen het veld ter herdenking van de bevrijding van de stad Zwolle (79 jaar geleden, 14 april) kende PEC Zwolle een uitstekende eerste helft. Na tien minuten leek het erop dat de stand 1-0 was. Na een schitterende aanval over meerdere sliders kwam de centrum van Ody Velanas in handen van Lennart Thy. De Duitse aanvaller schoot, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Eerste doelpunt als profvoetballer

Het verdiende eerste doelpunt viel in de 18e minuut, Anselmo García Mac Nulty stond op de juiste plek om uit een hoekschop binnen te schieten. Thomas Lam probeerde het als eerste, maar kwam in botsing met doelman Stijn van Gassel. De rebound ging naar onze linksback, die met veel enthousiasme zijn eerste doelpunt als profvoetballer vierde.

Eigenlijk was het een wonder dat het bij rust nog maar 1-0 stond, want PEC Zwolle creëerde zoveel kansen. Zo speelde Eliano Reijnders met drie man, maar zijn bal ging net naast het doel. En doelman Van Gassel redde de pogingen van onder meer Velanas en Namli. Excelsior overleefde laat in de eerste helft ook een flipperkastsituatie. Wonder boven wonder ging de bal er niet in.

Marge van twee

Excelsior had weinig in te brengen, alleen Lazaros Lamprou oogde in de eerste minuten van de wedstrijd erg gevaarlijk. Lance Duijvestijn zorgde in het begin van de tweede helft voor meer gevaar voor de bezoekers met een afstandsschot. Ook die poging leverde geen doelpunt op voor de bezoekers. De grootste kans voor PEC in het eerste kwartier na rust was te danken aan Excelsior. Een terugspeelbal van Julian Baas op doelman Van Gassel ging mis, maar de verdediger had het geluk dat de bal op de paal terechtkwam en weer in de wedstrijd kwam. De mannen van Johnny Jansen keerden terug in de wedstrijd en dat leidde tot de 2-0 van Ody Velanas. De middenvelder werd door Filip Krastev van het veld gestuurd en schoot hard.

In het laatste kwartier van de wedstrijd leek PEC Zwolle weinig scoringskansen te krijgen. Excelsior herstelde zich echter dankzij Lance Duijvestijn tot 2-1. Daardoor was het nog wel even lastig, maar de overwinning werd niet meer uit handen gegeven.

Komende zondag reist PEC Zwolle af naar Nijmegen om het op te nemen tegen bekerfinalist NEC Nijmegen. De aftrap voor die wedstrijd op zondagavond is om 20.00 uur.

PEC Zwolle – Excelsior: 2-1 (1-0).

Openbaar: 13.655

Scheidsrechter: Perez

Gele kaarten: Mac Nulty (PEC Zwolle), Nieuwpoort in Baas (Excelsior)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi (80. Van der Haar), Krastev, Velanas, Namli (83. Vellios), Thy, Reijnders

Excelsior-configuratie: Van Gassel, Horemans, Widell, Lamprou (79. Sanches Fernandes), Sandra (46. Naujoks), Goudmijn, Nieuwpoort (46. El Yaakoubi), Omorowa (64. Van Duinen), Duijvestijn, De Moes (64. Benita), Baas