PEC Zwolle doet zichzelf een plezier en duwt Excelsior het moeras in

Voetbal

Zie de samenvatting van de PEC Zwolle-Excelsior

PEC Zwolle heeft goed gepresteerd in de strijd om het voortbestaan ​​in de Eredivisie. Zij versloegen Excelsior op eigen veld met 2-1, wat de indruk wekte van machteloosheid zonder de langdurig geblesseerde aanvaller Couhaib Driouech.

Met de overwinning, de eerste sinds 4 februari en na acht wedstrijden zonder winst, vergroot PEC het verschil met Rotterdam nummer zestien in het klassement naar negen punten en lijkt het erop dat men zich geen zorgen meer hoeft te maken over een eventuele play-off-competitie. Voor Excelsior komt dit snel dichterbij.

Classificatie eerste divisie

Vorige week schoot Excelsior noch tegen Go Ahead Eagles (3-0-nederlaag) noch tegen PSV (0-2) op het vijandelijke doel, maar in Zwolle viel Kenzo Goudmijn al een minuut later doelman Jasper Schendelaar aan.

De kans was veel groter voor Lazaros Lamprou, die na een fout van Zwolle achterin vrij voor Schendelaar verscheen, maar de bal naast schoof. Aan de andere kant schoot Bram van Polen hoog in een even kansrijke positie.

nog een hoek

Die laatste mislukking zorgde voor een goede periode voor de thuisploeg. Een doelpunt van Lennart Thy werd afgekeurd wegens buitenspel en Eliano Reijnders miste na een door hem gecreëerde kans, maar het doelpunt viel in de 18e minuut.

En het is niet de eerste keer dit seizoen dat Excelsior een fout maakt bij een hoekschop van een tegenstander. Het PEC koos voor een korte variant, die via Odysseus Velanas laag voor het Rotterdamse doel eindigde. Doelman Stijn van Gassel reageerde goed op het schot van Thomas Lam, maar kon niets uitrichten tegen de rebound van Anselmo Mac Nulty: 1-0.

Anselmo Mac Nulty (rechts) scoort van dichtbij na de rebound

Het enige dat Excelsior, dat in de laatste tien competitiewedstrijden niet meer dan twee gelijke spelen had behaald, in de eerste helft wist te counteren was een gevaarlijke hoekschop van Julian Baas die Schendelaar bijna verraste.

PEC Zwolle scoorde op zijn beurt meerdere malen een tweede doelpunt, maar miste scherpte in de schoten of stuitte op sterke doelman Van Gassel.

klap in de nek

Na rust was Excelsior agressiever, maar Baas zette PEC bijna steviger in positie met een terugspeelbal die Van Gassel niet onder controle had en via de paal het veld in stuiterde.

Halverwege de wedstrijd stond het nog steeds 2-0. Filip Krastev lanceerde een voorzichtige pass op Velanos, die Van Gassel met een krachtig schot versloeg.

Dat leek de genadeslag voor de gasten, die niet meer wisten hoe ze een vuist moesten maken. Totdat Schendelaar een hoekschop binnenkopte en Lance Duijvestijn uit het niets de spanning weer terugbracht: 2-1. Het eindoffensief, of wat daaraan vooraf moest gaan, leverde niet langer het verwachte resultaat op.