Airco 5e klasse: DVC wint meeting Delft, monsterzege op Haagse Hout

In 5A moest SVO Buytenpark zijn superioriteit ten opzichte van leider SJC erkennen en pakte DVC zijn derde overwinning van het seizoen. Stadsrivaal DVV Delft werd met 0-3 verslagen. Haagse Hout overtrof HDV met een tiental treffers. HPSV kreeg een punt tegen VCS.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Alex Pronk

5e klasse A

SVO Buytenpark – SJC

In Zoetermeer beperkte SVO Buytenpark de schade tegen de koploper van de lijst, SJC. De thuisploeg stond bij rust met 1-2 achter en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-3 nederlaag. Gianni Jansen was verantwoordelijk voor het doelpunt van SVO Buytenpark. Jasper van Viegen zal de komende wedstrijden de rol van coach van de thuisploeg op zich nemen.

DVV Delft-DVC

Op eigen helft kreeg DVV Delft al een minuut in de wedstrijd een goede kans om te scoren, maar de bal van Yeray Hernando Uzquiano belandde op de paal. In de eerste helft was het voetbal van beide ploegen niet goed en werd er veel gebruik gemaakt van de lange bal. DVC ging met een 0-2 voorsprong aan de thee. Delftse doelman Josef Dirx verloor de bal van Robin Koene en hij liet Melvin Legierse van dichtbij scoren. In de extra tijd scoorde Mike van Es een strafschop na een handsbal van André Kiawakana.

In de tweede helft maakte Lorenzo Lamers met een afstandsschot vanaf ruim veertig meter een einde aan de ingewikkelde wedstrijd: 0-3. Coach Marco Immers vond het optreden van de scheidsrechter inconsistent. De scheidsrechter liet te veel dingen los, zoals dat DVV Delft regelmatig tegen de bal trapte en te veel overtredingen beging.

5e klasse C

Haagse Hout – HDV

De bezoekers begonnen met zeven man aan de wedstrijd en dat vertaalde zich in veel doelpunten. Haagse Hout versloeg HDV voor rust volledig en ging met een stand van 9-0 op het scorebord aan de thee. Burak Sarican (3x), Mehdi Chafai (2x), Reggie Genoveva (2x) en Volken Tekten (2x) finishten met precisie voor de ploeg van coach Roel Zandbergen. In de tweede helft bleven beide ploegen in evenwicht. De eindstand was 3-3. Jordan Fronten (2x) en Nunuai Matahelumual scoorden voor Haagse Hout. Brayley Tweeboom en Hydion Wanga (2x) scoorden namens HDV.

HPSV-VCS

In het Zuiderpark gingen HPSV en VCS zonder te scoren de rust in. De politie kwam op voorsprong door een doelpunt van Andrea Buscema. De VCS wist de stand gelijk te trekken, maar kon niet winnen: 1-1.