HV Toernooi – Halve Maan Cup: Ariston’80 wint uitwedstrijd in Lyra

In De Lier, op sportpark De Zweth, streden Lyra en de leerlingen van Ariston’80 in Delft om een ​​plek in de halve finales van het voetbaltoernooi Haaglanden om de Halve Maan Cup. Ariston’80 nam in de wedstrijd driemaal de leiding en kwam als overwinnaar uit de strijd.

Tekst: Roland van der Linden

Het leek alsof men met een 0-0 stand de rust in zou gaan, maar vlak voor het fluitsignaal van de rust kwam Ariston’80 op voorsprong door een doelpunt van Jorge Bonekamp. Direct na de herstart bracht Jari van Dijk de score gelijk voor Lyra: 1-1.

Laatste staking

Ongeveer tien minuten later arriveerde het team van de bezoekende coach. Martin de Graaf (foto) terug naar het hoofd. Eloy van Kessel maakte er 1-2 van. Lyra herstelde zich en kwam in de 72e minuut weer dichterbij dankzij een doelpunt van Stef van der Wel: 2-2. Met nog tien minuten te gaan, deelde Ariston’80 de genadeslag uit. Na de 2-3 van Matteo Lucanto kon Lyra niet meer tot een gelijkspel komen.

In de halve finales staat Ariston’80 tegenover de winnaar van de wedstrijd tussen BSC’68 en Wilhelmus, die op 9 april wordt gespeeld.