In beeld: PEC Zwolle verliest thuis onnodig van Ajax

Tijd om te lezen: 4 minuten

PEC Zwolle slaagde er zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax niet in om enig resultaat te boeken. De Zwolse ploeg leek in de tweede helft een 0-2-achterstand te kunnen overwinnen, maar het waren de Amsterdammers die de drie punten pakten: 1-3.

Bij rust had PEC Zwolle het gevoel dat het meer dan alleen 0-2 achter stond. De Amsterdammers kwamen snel op voorsprong dankzij Kristian Hlynsson en Chuba Akpom, maar PEC had zeker mogelijkheden om iets terug te doen. Zo kon Eliano Reijnders wel richting het Ajax-doel lopen toen er met 0-1 verloren werd, maar hij had te veel tijd nodig om het te proberen.

De beste fase van PEC in de eerste helft waren de laatste tien minuten, waarin Ajax op de eigen helft werd opgesloten. Het resulteerde in pogingen van Thomas Lam, Davy van den Berg en Younes Namli, maar die gingen naast of doelman Ramaj kon keren. De grootste kans kwam in de blessuretijd van Bram van Polen. Na een snelle hoekschop kon hij afwerken, maar de aanvoerder wist tot zijn ontzetting de bal over het Amsterdamse doel te schuiven.

Het verslag gaat verder onder de beelden.

Aan het begin van de tweede helft was er een prachtige solo van Ody Velanas, hij liep richting Ramaj. Hij schoot de bal echter over de top, waardoor ook die kans gemist werd. In het laatste kwart bracht coach Johnny Jansen drie nieuwe spelers binnen: Tollis Vellios, Silvester van der Water en Filip Krastev, in de hoop de wedstrijd spannend te maken. Af en toe was er gevaar en al snel was de gelijkmaker. Filip Krastev wist te snijden, naar het gebied te draaien en de bal binnen te schieten: 1-2.

Van der Water leek tien minuten voor tijd zelfs de 2-2 te maken (hij stond op de goede plek om uit een rebound te schieten), maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk besliste Akpom de wedstrijd door een voorzet van Anton Gaaei binnen te glijden. Het leek buitenspel, maar de VAR zag de beelden en keurde het doelpunt goed.

In de blessuretijd keek de VAR opnieuw lang uit naar een Zwolse treffer, ditmaal een fraaie lob van Bram van Polen. Omdat de VAR na enkele minuten observeren niet tot een duidelijk besluit leek te komen, bleef de beslissing van de scheidsrechter staan. Als gevolg hiervan werd het vlagsignaal van Franca Overtoom opgevangen.

Woensdag komt PEC Zwolle weer in actie. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Galgenwaard tegen FC Utrecht.

Door: PEC Zwolle