Zaalvoetbaloverzicht: Tutor verslaat kampioenen, ASW’s grote overwinning op het gehavende FC Westland 2

Dit keer worden er vanwege de paasvakantie minder wedstrijden gespeeld in de zalen van de hogere categorieën.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

1e divisie B

ZVG Cagemax – FC Westland

Op verzoek van ZVG Cagemax werd deze wedstrijd vanwege de Ramadan een week naar voren gehaald, waardoor alleen FC Westland uit onze regio op dit niveau speelde. In de bomvolle sporthal Oosterbliek verloren de mannen van coach James Dhania met 5-1 van rivaal ZVG Cagemax. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

Eerste klasse B

Deltasport – Docent

De kampioen Deltasport voldeed aan zijn verplichtingen en toonde zich sterk tegen de Tutorstudenten uit Delft: 10-5. De doelpuntenmakers van Tutor waren Coen Pothof, Albert Wasswa, Amran Ameen, Fedor Perelaer en Kenji Flores. Door niet te profiteren van de laatste druppel degraderen de mannen van coach Nuno Pereira naar de Premier League (B).

Ander nieuws in deze categorie: Futsal Rotterdam 2, dat de afgelopen weken veel personele problemen kende, kwam vorige week niet opdagen in Lugdunum. Hierdoor heeft Futsal Rotterdam 2 al drie punten in mindering gekregen en zakt daardoor naar de negende plaats.

ASW – FC Westland 2

Mede door de Ramadan was FC Westland 2 niet compleet. Coach Joey Howldar was wegens ziekte ook niet aanwezig, dus James Dhanai trad op als coach in plaats van zelf te spelen. Omdat een onvoorbereid team vrij goed speelde, beperkten ze de schade en verloren ze met 5-0 na een 2-0-stand bij rust. De grote man voor ASW (uit Waddinxveen) was Hanafi el Boayadi voor zijn drie doelpunten. De andere twee doelpunten werden gescoord door Tony Warmerdam en Houssain Zeryouh.

Zuidwestelijke DH – Stanga

In sporthal De Zijl in Leiden verloor Stanga in een spannende wedstrijd met 5-3 van Zuid West DH. Stanga begon erg goed en na een 0-2 voorsprong voerde South West DH het spel op en kwam terug tot 2-2. Pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd kwam de thuisploeg tot scoren. De doelpunten van Stanga kwamen van Willington Tromp, Ne-Shawn Morris en Gregory Overman.