Excelsior Dames nederlaag tegen PEC Zwolle

Excelsior Vrouwen verloren zaterdagmiddag met 3-1 van PEC Zwolle. Dit was de achtste nederlaag in tien uitwedstrijden op Sportpark De Vegtlust (alleen AZ en Telstar speelden gelijk).

snel inhalen
Zonder de geblesseerde Lieve van Vliet en de geschorste Rachel Kleine wist PEC Zwolle snel te scoren. In de zesde minuut gaf Naomi Hilhorst een lange bal op Bo van Egmond. Ze sloeg de bal over pinch-hitter Isa Pothof heen, 1-0. Een minuut later werd een grote achterstand voorkomen. Pothof redde een schot van Sophie van Vugt en Van Vugt rondde de rebound af.

Equalizer
In de 21e minuut onderbrak Excelsior de voorbereiding van de Zwolse vrouwen en probeerde Veerle van Spijk het van buiten de middencirkel. Zijn poging mislukte ternauwernood. De volgende fout bij PEC Zwolle werd afgestraft. Doelman Jasmijn Dijsselhof speelde helaas tegen Tara te Wierik. Lynn Groenewegen stal de bal en vanaf een meter of dertig schoot Groenewegen over het Dijsselhof in een leeg doel: 1-1.

Isa Pothof vermijdt een grote nederlaag
In de tweede helft kwam Excelsior al snel weer op achterstand: uit een hoekschop wist Bo van Egmond in de 50e minuut de 2-1 te scoren, kort daarna raakten de Zwolse ploeg de lat en in het restant van de tweede helft Isa Pothof hield Excelsior meerdere malen op de been met uitstekende reddingen. Uiteindelijk was het invaller Evi Maatman die er in de laatste minuut van de wedstrijd 3-1 van maakte.

Komende thuiswedstrijden
Door de vierde nederlaag op rij en de verrassende overwinning van scHeerenveen op kampioen Ajax is Excelsior gezakt naar de laatste plaats in het klassement. Om deze plek in de eindstand te vermijden moet Excelsior de komende wedstrijden tegen Fortuna Sittard en ADO Den Haag in het eigen Van Donge & De Roo stadion resultaten boeken. De volgende wedstrijd is echter geen competitiewedstrijd maar de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Excelsior neemt het op woensdag 17 april 2024 in het eigen stadion op tegen de damesploeg van Fortuna Sittard. De aftrap is om 19.30 uur.