Ajax komt als winnaar uit de strijd met een overwinning op PEC Zwolle

Ook de thuisploeg kreeg aan het begin van de tweede helft kansen. Odiseo Velanas stormde richting het Ajax-doel, maar zijn schot ging vanuit kansrijke positie ruim over. Even later was het Velanas die te lang duurde in een gevaarlijke Zwolse aanval.

Naarmate het spel vorderde werden de ruimtes groter, maar het spel van beide teams verbeterde niet. Invaller Filip Krastev bracht de spanning terug in de wedstrijd. Met goed dribbelen profiteert hij van dichtbij voor PEC Zwolle.

Pompen of verdrinken

PEC Zwolle werd steeds sterker. Silvester van der Water schoot van dichtbij, maar deed dat in buitenspelpositie. Daarom werd zijn doelpunt afgekeurd. Voor de Amsterdammers was het overleven in de slotfase.

PEC Zwolle kwam in de problemen, want Ajax besliste de wedstrijd in de 84e minuut. Toen de Amsterdammers doorbraken, profiteerde Akpom van een voorzet van Tahirovic. Bram van Polen leek de spanning weer terug te krijgen en scoorde op prachtige wijze een doelpunt. De VAR analyseerde de wedstrijdsituatie echter enkele minuten lang en keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

Ajax won de wedstrijd met 3-1, maar speelde wederom een ​​slechte wedstrijd van het seizoen.

Ajax-opstelling: Ramaj; Rensch, Van den Boomen (Vos/80), Hato, Taylor; Mannsverk, Tahirović, Hlynsson; Godts (Gaaei/63), Akpom (Rijkhoff/85), Bergwijn (Sosa/80).