Ajax bedankt Akpom voor een hele belangrijke triple

Ajax ging om 12.15 uur op bezoek bij PEC Zwolle. De Amsterdammers vechten voor een Europees ticket. Wat konden ze op het Zwolse veld?

Godts steun

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Na twaalf minuten maakte Hlynsson de 0-1 voor de bezoekers en tien minuten later maakte Akpom (ex-STVV) op aangeven van Godts de 0-2. Het spel leek zo te zijn geëindigd. Die 0-2 was ook het resultaat van de pauze.

Na rust zocht Ajax naar een 0-3-voorsprong, maar die kwam niet. In Zwolle zijn er wat veranderingen doorgevoerd en dat heeft een nieuwe impuls gegeven. De van Ajax gehuurde Krastev bracht de Ajax-verdedigers snel in verwarring en schoot tegen de touwen om er 1-2 van te maken.

spannend einde

Dat leverde ons nog eens 20 spannende minuten op. Zwolle geloofde in één punt, terwijl Ajax hoopte dat geruststellende derde doelpunt te kunnen scoren. Kort daarna stond het 2-2, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

De Amsterdammers wisten de wedstrijd al in de 83e minuut te beslissen, Akpom scoorde zijn negende doelpunt in de competitie en bracht de stand op 1-3. Ajax blijft daarmee op de vijfde plaats in de Nederlandse eerste divisie. Het verschil met de nummer vier van AZ bedraagt ​​8 punten.