Zaterdag 5e klasse A/C: monster SVO Buytenpark wint van DVC, WIK verslaat HDV

In Delft werd DVC in 5A hard getroffen door SVO Buytenpark. Door de overwinning schoof de Zoetermeerse ploeg flink weg uit de onderste zones. In 5C won WIK de wedstrijd tegen buurman HDV en overtrof daarmee zijn tegenstander in het klassement.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Alex Pronk

5e klasse A

DVC – SVO Buytenpark

De eerder gestaakte wedstrijd begon op de Brasserskade met nog vier minuten te gaan in de eerste helft en met een stand van 0-2 op het scorebord. Vóór het fluitsignaal van de rust was er geen verandering in de score. Na de doelwisseling kwam de doelpuntenmachine van SVO Buytenpark in een stroomversnelling. Al na vier minuten sloeg Erkan Sensoy de bal tegen de touwen. Jordy Gómez, Fabián Bruster en Jounes Ktitu maakten er 0-6 van. Het laatste woord was voor Fabián Bruster die de eindstand op 0-7 zette.

5e klasse C

WIK-HDV

WIK en HDV ontmoetten elkaar voor de tweede keer dit seizoen op het grasveld van de voormalige ploeg. De wedstrijd die de thuisploeg op 9 december met 1-0 won, werd ongeldig verklaard, waardoor de ploegen opnieuw moesten spelen.

In de openingsfase kreeg HDV via Brayley Tweeboom twee kansen en een call for hands van WIK-verdediger Vincent Wezenaar kende in de ogen van scheidsrechter Michael Geysendorfpher geen genade. In de 23e minuut kwam WIK op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Jessie van Vianen. Vier minuten voor rust bracht Salim Zernad met een afstandsschot de stand op gelijke hoogte: 1-1.

WIK kwam halverwege de tweede helft opnieuw op voorsprong. Jessie van Vianen scoorde opnieuw het doelpunt. HDV zag vrijwel al zijn aanvallen gescoord, waardoor hij geen kans kreeg om gevaarlijk te worden. De wedstrijd werd in de 82e minuut beslist nadat Joey Doorschodt er 3-1 van maakte. In blessuretijd kreeg HDV-speler Nadir Aguerd een rode kaart wegens vermeend gebruik van het K-woord.De kaart werd later verwijderd, onder meer omdat WIK-speler Eduard Groos aangaf dat Aguerd niets had gezegd. Een sportief gebaar van de lokale teamspeler. De rode kaart voor de protesterende assistent-coach Rob van Elck bleef staan. Al in de verlenging maakte Amran Eassaouiki er 4-1 van.