Van Egmond helpt PEC Zwolle aan langverwachte…

PEC Zwolle boekte de eerste overwinning in lange tijd. De blauwvingers versloegen Excelsior zaterdag met 3-1.

De laatste zege van PEC Zwolle was op 10 december 2023. Aan die teleurstellende streak kwam zaterdag een einde en daar kon trainer Olivier Amelink Bo van Egmond voor bedanken. De aanvaller opende na zes minuten de score na een pass van Naomi Hilhorst.

Excelsior deed vijf minuten voor rust nog iets. Lynn Groenewegen zag Inge Tijink ruim voor haar doel staan ​​en ging er meteen voor. De middenvelder scoorde: 1-1. Uiteindelijk gingen de drie punten naar PEC Zwolle. Van Egmond scoorde vijf minuten na rust zijn tweede van de middag.

Daarna kreeg PEC Zwolle zeker meer kansen, maar het vizier was niet gericht. Excelsior kon dus blijven wachten op een resultaat. De beslissing werd in extra tijd genomen. Evi Maatman maakte er 3-1 van.

Scoreverloop:
6′ 1-0
Bo van Egmond
40′ 1-1 Linda Groenewegen
50′ 2-1 Bo van Egmond
90+’ 3-1 Evi Maatman

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Rutgers, Pruim, Weiman, Van Vugt, Te Wierik (79′ Kemper), Zuidberg (74′ Maatman), Hilhorst (79′ Udink), Van Egmond, Buikema

Excelsior-configuratie: Pothof, Smit, De Ridder (77′ Coelho Aurélio), Helderman, Van Goch, Groenewegen, Van Spijk, Mol (60′ Breewel), Katelyn Hendriks, Lammers (60′ Homan), Ellouzi (77′ Kim Hendriks)