Mika Godts wint en krijgt veel lof tijdens de PEC Zwolle

Hij drukte zondag zijn stempel op de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax. De buitenspeler verzorgde de assist bij de 0-2 en boekte daarmee zijn eerste officiële bijdrage aan een Ajax-doelpunt dit seizoen.

Godts kreeg de bal in de 23e minuut op de rechterflank van Akpom, die richting doel doorliep. Godts kwam binnen en wachtte op het juiste moment om Akpom de diepte in te sturen. In het zestienmetergebied schoot Akpom richting doel; Dankzij zijn rivaal Sam Kersten belandde de bal in het doel.

Het artikel gaat verder onder de video.

Het was de snelste 0-2-voorsprong voor Ajax sinds 12 maart 2023 (na zestien minuten tegen sc Heerenveen). Voor Akpom is het zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen in negentien wedstrijden. De 0-1 tegen PEC Zwolle kwam op handen van Kristian Hlynsson, na enig voorbereidend werk van Benjamin Tahirovic.

Anton Gaei In gesprek met Ajax TV denkt hij terug aan de moeilijke tijd die hij heeft meegemaakt.