‘De prestatie van het team was niet hoog’

John van ‘t Schip is gematigd tevreden na de 3-1-zege van Ajax op PEC Zwolle. De coach is kennelijk blij met de drie punten, al weet hij ook dat het geen wedstrijd van hoog niveau was.

Ajax kwam in de eerste helft al snel op een 0-2-voorsprong in Zwolle. Dat zorgde echter niet voor een gemakkelijke voetbalmiddag. De thuisploeg kwam voor rust beter in de wedstrijd doordat Ajax geen afstand wist te winnen. “De wedstrijd was niets bijzonders”, aldus Van ‘t Schip ESPN.

Ondanks het getoonde spel zag Van ‘t Schip ook meerdere aanwijzingen. ‘Steven Bergwijn was acht weken out en speelde nu zeventig minuten, en Sivert Mannsverk deed het achterin goed op een voor hem ongebruikelijke positie. Benjamin Tahirović had met twee assists een zeer belangrijke rol. De prestatie van het team was niet heel goed”, zegt de coach.

Van ‘t Schip tevreden over Ajax-rechtsback

Na de eerste helft moest Van ‘t Schip tijdens de rust het een en ander rechtzetten. ‘In de rust was ik boos omdat we het initiatief verloren. We stopten met pushen en we stopten met het doen van de dingen die we hadden afgesproken. “In de tweede helft ging het iets beter. Er waren goede momenten aan de rechterkant met Kristian Hlynsson en Mika Godts.

Van ‘t Schip analyseert hieronder het slechtste duel van Ajax na 0-2. ‘Die ineenstorting was niet de bedoeling, maar het gebeurde wel. Als je niet op het juiste moment drukt, kunnen ze echt voetballen. Je moet het altijd samen doen. Als een of twee actoren in de keten niet werken, sta je onder druk.’