Veel interlands voorafgaand aan de derby tegen Heracles

Sport

Enschede – FC Twente hervat de competitie op zondagmiddag 31 maart op De Grolsch Veste met de derby tegen Heracles. De ploeg uit Almelo bezet de veertiende plaats met 26 punten uit 26 wedstrijden. Begin dit seizoen was de stand 2-2 in Almelo, met doelpunten van Daan Rots en Sem Steijn in de eerste helft en Mario Engels en Sven Sonnenberg in de tweede. Bij rust was de stand 0-2 voor Twente.
Twente kent zeven spelers die tijdens de interlandpauze afwezig waren vanwege interlandverplichtingen. Michal Sadilek had voor Tsjechië wedstrijden op het programma staan ​​tegen Noorwegen en Armenië. Alfons Sampsted werd geselecteerd voor IJsland, dat Israël met 1-4 versloeg in de play-offs voor het EK. Youri Regeer en Max Bruns waren bij Jong Oranje dat in Chisinau tegen Moldavië speelde. Een wedstrijd voor de kwalificatie voor het EK. De stand was 0-3.

Younes Taha speelde voor Marokko onder 23 in Alanya, Turkije, tegen Oekraïne en Wales. Juliën Mesbahi en Mats Rots vlogen meerdere wedstrijden met het Nederlands U18 team in San Pedro de Pinatar, Spanje. De tegenstanders waren Duitsland, Tsjechië en Engeland. Afgelopen woensdag speelde FC Twente op het Hengelo trainingscomplex een trainingswedstrijd achter gesloten deuren tegen Vfl Bochum, nummer 15 van de Bundesliga. Twente verloor met 0-2.