HV Tournament – Half Moon Cup: KMD verantwoordelijk voor de uitschakeling van DHL

Dinsdagmiddag zijn KMD en DHL in Wateringen begonnen aan de achtste finales van het voetbaltoernooi Haaglanden om de Half Moon Cup. Pas in de tweede helft kon KMD de overwinning pakken.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft hielden de bezoekers uit Delft gelijke tred met KMD en gingen beide ploegen zonder te scoren de rust in. Na de doelpuntenwissel werd de doelpuntenmachine van Wateringen in werking gezet. Leandro Havea opende de score, waarna Jjaydi Walta er 2-0 van maakte. Met zijn tweede doelpunt verhoogde Havea de score naar 3-0. DHL, de vierde divisie, had het laatste woord. Ivo Hendriks bepaalde de eindstand op 3-1.

KMD mag het nu in de kwartfinales opnemen tegen BMT. Ook de ploeg van coach Dennis Roerade heeft het voordeel dat ze in deze wedstrijd thuis spelen.