HV Toernooi – Sir Winston Cup: FC ‘s-Gravenzande gaat verder na overwinning op SV Nootdorp

In de strijd om de Sir Winston Cup op het voetbaltoernooi Haaglanden speelde FC ‘s-Gravenzande thuis tegen SV Nootdorp. Vroeg in de groepsfase verloor SV Nootdorp met 4-6 van Voorschoten’97, terwijl FC ‘s-Gravenzande met 3-6 won van de mannen van Voorschoten. FC ‘s-Gravenzande en SV Nootdorp waren tot en met seizoen 2018-2019 competitiepartners en er werd veel strijd uitgevochten. Nu ontmoetten de teams elkaar weer op het Haaglanden Voetbaltoernooi om te strijden bepaalt wie nog een ronde verder gaat.

Tekst: Jan Hoogenraad | Foto’s: Pieter Vermeer

Eigenlijk was FC ‘s-Gravenzande de hele wedstrijd de dominante ploeg, maar zoals zo vaak is scoren een probleem. In de vierde minuut kreeg Timo Ploemen zijn schot gered en was een schot van Twan van Meerten te zacht om het doelman Jordi de Bruijn echt lastig te maken. Ook Yuri Westhoff kreeg een kans, maar schoot de bal net over de lat. Het was SV Nootdorp dat in de zeventiende minuut op voorsprong kwam met een van de sporadische aanvallen. Na een middelmatige verdediging zag Dylan Ligeon doelman Jurrian Jouvenaar iets ver van zijn doel en met een fraaie lob verdween de bal in het doel: 0-1.

Maar de voorsprong duurde niet lang, want drie minuten later kwam Angelo Zwirs opnieuw op gelijke hoogte: 1-1. Hierna schoot Roy van Beek de bal eerst in het zijnet, een doelpunt van Twan van Meerten ging naast en de bal werd gevangen door de doelman van SV Nootdorp na een schot van Frank Broos. Uiteindelijk zette Yuri Westhoff FC ‘s-Gravenzande na bijna een half uur opnieuw op voorsprong: 2-1. Kort daarna slaagde Twan van Meerten er niet in de voorsprong verder te vergroten door tweemaal de paal te raken. Voor SV Nootdorp probeerde Annas Essaoui de bal terug te spelen, maar Jurrian Jouvenaar ketste zijn schot over de lat en een hoekschop mocht niet baten. Vlak voor rust kon Yuri Westhoff nog een schot nemen na een pass van Rick Boers, maar zijn bal ging over het doel van Nootdorp.

Laatste fase

SV Nootdorp deed in de tweede helft nauwelijks mee. In de 57e minuut volgde opnieuw een kans voor Yuri Westhoff op aangeven van Angelo Zwirs, maar hij miste en Roy van Beek zag zijn schot gered worden door doelman Jordi de Bruijn. Ook Stefan Bruijn slaagde er niet in de score te verbeteren, maar de doelman maakte uiteindelijk een hoekschop af. Nog twee doelpunten in de slotfase. Na een gemiste kans van Yuri Westhoff werd zijn schot door de verdediging omgezet in corner, Sil van Ooijen profiteerde in de 84e minuut van een misser van de invaller van SV Nootdorp: 3-1. Drie minuten later zorgde Stefan Bruijn, geassisteerd door Yuri Westhoff, voor de eindstand: 4-1.

Met deze overwinning gaat FC ‘s-Gravenzande door naar de kwartfinales. Wie de tegenstander zal zijn, is nog niet bekend.

Instellingen

FC’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen (59. Daan van de Burg), Roy Vermolen (59. Sil van Ooijen), Yuri Westhoff, Twan van Meerten (59. Sem van Mierlo), Angelo Zwirs, Frank Broos ( 46. ​​Stefan Bruijn), Roy van Beek (74. Nick Ruigrok), Gino Creutzburg (74. Martijn Bruijn).

SV Noorddorp:
Jordi de Bruijn (77. Manus te Pas), Dion Versteegen, Max Beune, Justin van Rijswijk (25. Jop Verhagen), Rodney Ebing (25. Randy Stanneveld), Christian van den Boogaard, Bram Mulder, Kyan Koolen (62. Michael Fleer), Annas Essaoui, Dylan Ligeon (46. Viggo Nieuwdorp), Mitchell Abdoelen.

Scheidsrechter: Manon Plansoen uit Leidschendam, assistenten: Nick van den Bos uit Naaldwijk en Nick Poelenjee uit Wateringen.