Delft Beloftencompetitie: FC Zoetermeer bereikt de finale na overwinning op OLIVEO

In groep A speelde OLIVEO tegen FC Zoetermeer met meerdere talenten in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar, aangevuld met spelers van O23. De Zoetermeers waren duidelijk te groot voor de bezoekers.

Tekst: Roland van der Linden

Voor FC Zoetermeer stond het bereiken van de finale tegen OLIVEO op het spel. Vanaf de eerste minuut domineerde FC Zoetermeer tegen de hardwerkende ploeg van Pijnacker. In het eerste kwartier scoorden Björn van Heijst en Djamil el Messaoudi. In beide gevallen was de aangever Jonas van den Hemel. Voor rust kreeg Van Heijst opnieuw gelijk: 3-0.

FC Zoetermeer verhoogde de score in de tweede helft flink. Dylan Versluis kon er met een bal van O18-speler Julian Donkersloot 4-0 van maken. Het laatste kwartier ging het snel. Dylan Piket scoorde vanaf de strafschopstip en bracht de stand op 5-0, waarna Dylan Versluis voor het zesde en zevende doelpunt zorgde. Jonas van Hemel had met twee doelpunten het laatste woord, waardoor de eindstand 9-0 werd. FC Zoetermeer speelt tegen Concordia in de finale van het Delftse Beloften kampioenschap.