Oliveo vecht met veel strijd en toewijding om eindelijk weer 3 punten te halen – Reclame Pijnacker-Nootdorp | Telstar online

Sport
280 keer gelezen

Nadat vorige week meer spelers vertrokken vanwege een blessure, werd de ploeg van coach Willem van der Smit erg mager en onervaren. Ervaring is dus nodig als aanvulling op het jonge en uitgeputte team en daarom keerden Gerben Pels, Ludo van Adrichem en Lex Visser terug voor hun eerste officiële wedstrijd van dit seizoen in de hoofdmacht.

Ook Vitesse Delft kan profiteren van de punten en heeft voor de rest van het seizoen een interim-coach aangesteld. Al na 1 minuut moest Martijn Taal in actie komen om te voorkomen dat Vitesse Delft een snelle voorsprong zou nemen. In de daaropvolgende aanval was Laurens Huurman, die opnieuw de startplaats had verdiend, succesvol en kwam Oliveo in de 2e minuut op voorsprong.

In de 8e minuut maakte Vitesse Delft gelijk na een spelhervatting, waarin Oliveo er niet in slaagde de organisatie op tijd op orde te brengen. Maar de reactie van Oliveo kwam in de 11e minuut: een kort genomen vrije trap van Nick Toussaint werd goed van richting veranderd door de in dekking staande Noah Boer, waarna hij met een lage, strakke pass Gerben Pels op links raakte. Die in zijn veronderstelling de tegenstander van zich afschudde. Hierna kon hij de bal laag doorgeven en daar stond Nick Toussaint bij de eerste paal die de bal goed schoot en vervolgens ging de bal door de benen van de onfortuinlijke doelman. Laurens sloeg de bal voor de zekerheid over de lijn, maar die was al over de lijn, maar het is beter om veilig te zijn dan sorry. De beelden van David Dilling bewijzen het.

Vitesse Delft scoorde in de 14e minuut, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Voor rust kreeg Vitesse Delft nog een grote kans, maar de bal belandde op de paal en de rebound ging naast en hoog aan de linkerkant. Hier ontsnapte Oliveo aan de gelijkspel.

Goed voetbal spelen met zuivere passing was niet mogelijk op het veld van Vitesse Delft. Met twee teams die met veel strijd en toewijding hard werken om punten te pakken, is het misschien niet altijd goed voetbal, maar hopelijk gaf de strijd de toeschouwers een warm gevoel. De ruststand was inderdaad 1-2 voor Oliveo.

Vitesse Delft probeerde met veel moeite en strijd de gelijke stand te forceren, maar Oliveo zorgde in de snelle tegenaanvallen voor veel gevaar. Ook in de 68e minuut, toen een voorzet van Oliveo niet goed verwerkt kon worden en de bal stuiterde op de hand van een verdediger van Vitesse Delft, was de scheidsrechter meedogenloos: strafschop. Zoals vaker dit seizoen profiteerde Noah Boer van deze kans.

Een slechte set van Vitesse Delft die Oliveo niet goed kon wegwerken resulteerde in de 72e minuut in een 2-3 stand en dus moest Oliveo alsnog lijden. Vitesse Delft heeft daarna van alles geprobeerd, maar Oliveo liet niets los.

De wedstrijd eindigde op 2-3, zeer belangrijke punten voor Oliveo, die nu een week vrij heeft en op 6 april op bezoek gaat bij topklasse Westlandia. Zal het de ploeg van Willem van der Smit lukken om de stijgende lijn te hervatten? Uiteraard is iedereen weer welkom en kan de blauwwitten komen aanmoedigen en aanmoedigen, de start staat gepland om 15.00 uur op sportpark De Groene Wijdte. Tot dan!