Dieze West wint stadsderby en duwt Zwolsche Boys naar de degradatiezone

Dieze West won zaterdag de stadsderby tegen Zwolsche Boys met 1-2. Dankzij de overwinning kan Dieze West het seizoen zorgeloos op het middeninveld spelen. Voor de Zwolsche Boys wordt het een ander verhaal. Het bezet de voorlaatste plaats in de 3e divisie C en is daarmee een directe kandidaat voor degradatie.

Voorafgaand aan het openingsfluit werd op sportcentrum Jo van Marle een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Jan de Vries. De oud-speler van Zwolsche Boys en PEC Zwolle overleed afgelopen dinsdag op 80-jarige leeftijd.

Ten West kwam in de eerste helft op voorsprong. Mohammed el Bouhni schoot de bal tweemaal in het net van de Zwolsche Boys. In de tweede helft was de thuisploeg superieur. Joey Platenkamp scoorde 1-2.