Dames 3e klasse B: RKDEO houdt punten thuis, Stier zakt

RKDEO had nog een coach op de bank. Stewart Caffa nam de honneurs voor zijn rekening en dit leidde tot een goed resultaat. Football Factory uit Leiden werd verslagen in Nootdorp. Taurus moest in Amsterdam zijn meerdere erkennen bij AFC VR2.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Sander de Nederlander

RKDEO VR – VR-voetbalfabriek

Bijna een half uur later openden de Leidse ploeg de score. In een hoekschop raakte de bal eerst RKDEO-doelman Danique Passenier, maar in het tweede moment wist Spijkerman de bal in het doel te leggen: 0-1. Drie minuten later was de stand opnieuw gelijk. Tijdens een RKDEO-salvo kwam doelman Rebecca Katzy uit haar doel en kon Diana Nepomuceno de bal langs de doelman afwerken: 1-1.

Na een kwartier in de tweede helft resulteerde de druk van RKDEO in balbezit. Brittany van der Plank zag de keepster van Football Factory ruim voor haar doel staan ​​en schoot de bal vanaf zo’n vijfendertig meter afstand over haar heen. Met nog ruim een ​​kwartier te gaan speelde Ginger van der Voort op de rand van het strafschopgebied. Van der Voort schoot de bal diagonaal richting de verre hoek van het doel, waardoor de eindstand 3-1 werd.

AFC VR2 – Stier VR

Het Delftse team bood prima weerstand tegen de sterke leider. De Amsterdamse vrouwen waren echter de betere ploeg, maar Taurus beperkte de schade tot een 3-1 nederlaag. Evelien Roosch scoorde alle drie de doelpunten voor AFC VR2.