Leuchter loodst Ajax Vrouwen langs PEC Zwolle

Sherida Spitse begon zaterdag opnieuw tegen de Zwolse ploeg na een schorsing tegen Chelsea. Ook Bente Jansen verscheen aan de aftrap, waardoor Tiny Hoekstra op de bank bleef zitten.

Belangrijk licht
De wedstrijd op De Toekomst kende een rustige beginfase. De eerste grote kans voor Ajax was meteen een succes. Milicia Keijzer ontweek vakkundig twee spelers en zette Leuchter met een prachtige steekbal voor doel vrij. De topscorer was kalm en schoof de bal kalm richting de verre hoek: 1-0.

Drie minuten later vond Leuchter opnieuw het net. Een vrije trap van Spitse belandde via Nadine Noordam in het strafschopgebied. Opnieuw bleef de Ajacied rustig en schoot feilloos op de hoek, ditmaal op de ander. De Ajax-vrouwen namen vervolgens de wedstrijd in handen en lieten de bal rustig van de ene voet naar de andere gaan.

Hattrick
De derde van Leuchter kwam direct na rust. Chasity Grant bezorgde de spits met een strakke voorzet vanaf rechts een niet te missen kans en maakte de hattrick compleet: 3-0. Aan de andere kant moest Regina van Eijk in actie komen om haar doel vrij te houden na een harde klap van een PEC-aanvaller.

Leuchter was met nog twintig minuten te gaan dicht bij de vierde, maar zijn schot ging over de lat. Het doelpunt kwam van de andere kant. Na een foutje in de voorbereiding van Ajax Vrouwen werd Van Eijk met een slimme bal verslagen: 3-1. In de slotfase kwamen de bezoekers nog dichterbij, nadat Spitse een voorzet vanaf rechts in eigen doel afweerde. Dat was het, Ajax Vrouwen pakte de drie punten in Amsterdam.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle 3-2 (2-0)
20. Leuchter 1-0
23. Leuchter 2-0
48. Leuchter 3-0
78. Kroesen 3-1
90. Spitse (red.) 3-2

Ajax-Vrouwen: Van Eijk; Keijzer, Spitse, De Sanders, De Klonia (46. Verhoeve); Van Gool (75. Noordman), Yohannes, Noordam (46. Sabajo); Grant (59. Keukelaar), Leuchter (75. Tolhoek), Jansen.