FC Horst scoort opnieuw drie punten, dit keer thuis tegen SVI Zwolle

Zaterdag 23 maart scoorde FC Horst opnieuw drie belangrijke punten in de tweede divisie, nu op eigen veld tegen directe concurrent SVI uit Zwolle. Hiermee wist tweedeklasser Ermelo de overwinning van vorige week op WVF voort te zetten.

Dit bericht FC Horst, met een serie foto’s van Wim Balke.

Sterk
Horst begon sterk aan de wedstrijd en die eindigde in de 9e minuut met de 1-0 van Tim Schep die dankzij een goede bal van Matijs Valstar geen fout maakte. Dit gaf Horst vertrouwen en via jongeling Nick Kuipers kreeg hij nog eens 3 goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Toch stond de stand bij rust op 1-0.

Onder druk
In de tweede helft werd SVI dreigender en kwam Horst iets meer onder druk te staan, maar SVI creëerde geen grote kansen. Tim Crama moest nog één keer redding brengen, waardoor de eindstand op 1-0 bleef.

Belangrijke punten
Met deze overwinning scoort Horst opnieuw belangrijke punten. De laatste keer dat Horst thuis won was in december vorig jaar tegen Hierden. Het gevecht dat Horst terug in de wedstrijd legde, vormde de basis van deze overwinning.

Zaterdag 6 april
Volgende week, zaterdag 30 maart, is Horst vrij. Zaterdag 6 april gaat Horst op bezoek bij DOS Kampen, dat momenteel op de 3e plaats staat.